KRIMINALA BRAĆO MILA: “Ladica Vesne Ćavar” – (4. dio) “Prašinu kupe prijave protiv Madunovića”

Neviđena simbioza vlada između glavne tužiteljice Vesne Ćavar i vrha MUP-a ZHŽ, lažno obrazovanog i uvučenog u nezamislive kriminalne radnje od prostitucije, dilanja droge, cigareta, automobila, lažnih diploma. Ako nikome ne vjeruje, onda tužiteljici Ćavar na znanje dajemo izjavu načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, da se jednostavno ne zaboravi što sve Tužiteljstvo ZHŽ propušta istraživati.

Barbarić je jedan od najvećih ljubimaca Tužiteljstva ZHŽ. Tu ljubav bi teško ugrozile milijarde KM, a kamoli nekoliko pišljivih milijuna KM, pronevjerenih ili nezakonito potrošenih, piše portal Ljubuski.info.

Nije samo Barbarić ljubimac. Takav epitet nosi i nezakoniti v.d. ravnatelja policije ZHŽ Milenko Madunović. Kako se zaprašivaju prijave načelnika općine, tako Vesna Ćavar krije i prijave protiv Milenka Madunovića.

Prije nego ih navedemo samo nekoliko, pitamo se zašto je to tako. Je li tužiteljica Ćavar ista sorta, kao ovi u MUP-u ZHŽ, ili i ona ima nekog kestenja u džepovima? Tužiteljstvo ZHŽ štiti najveće oblike najbrutalnijeg kriminala, koji su ovu instituciju doveli do potpune nevjerodostojnosti. Ono priznanje koje je tužiteljica Ćavar primila iz ruku Zdravka Borasa pokazuje svu bijedu sadašnjeg društva i razinu civiliziranosti hrvatskog životnog bitka u Hercegovini. Baš, jadno!

boras-madunovic13022016

Madunović uzimao i dijelio privilegije, a Ćavar ništa

Godine 2012. Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zaprimilo je kaznenu prijavu protiv Milenka Madunovića iz mjesta Klobuk, općina Ljubuški, tada načelnika sektora Krim policije MUP-a ŽZH, a sada v.d.ravnatelja policije u kojoj se sumnjiči da je krajem 2009. godine i čitavu 2010. godinu primao naknade za putne troškove, iako je imao rješenje na korištenje službenoga vozila na 24 sata – objašnjava jedan policijski službenik i nadodaje da tužiteljstvo u Širokom Brijegu nije poduzelo u ovom predmetu ništa, iako kaže da je to bilo lako utvrditi izvodom troškova iz Ministarstva financija.

Da se, u ovom slučaju, radilo o nekom običnom građaninu tužiteljstvo bi žurno pokrenulo postupak.

Zaista, žalosno je konstatirati da županijom struji ogromna količina kriminala, da smo na intelektualnom podu, a narod zarobljen u bespućima društvenog i provincijalnog primitivizma.

Godine 2014. protiv Madunovića je, poslije odlaska Zorana Galića iz MUP-a ŽZH s mjesta ravnatelja policije, podnijeta kaznena prijava, jer je nezakonito, bez objavljenog natječaja dodijelio čin višeg inspektora načelniku PU Grude Miri Pejiću, iako je bio načelnik sektora Uniformirane policije, a ne ravnatelj. A taj isti M. Pejić je dopustio odobrenje za nošenje oružja osobama, koje na to nisu imale pravo. A kad se tome nadoda da se, kako se priopćava, provjerava diploma zapovjednika Z. Solde onda se da zaključiti da su na čelu MUP-a osobe s sumnjivim ili lažnim diplomama s velikim indicijama na suradnju s kriminalnim skupinama i pojedincima.

Krug društvene propasti je zatvoren i opet se treba zapitati što će u njemu tužitelji Vesna Ćavar i ostali.

Kad je u pitanju Madunović ponovimo kako je nezakonito došao na poziciju v.d. ravnatelja policije, kao najzaslužniji (od koga i za koga?) i najobrazovaniji policajac. I ta kaznena prijava nikako da ugleda svjetlo dana iz ladice tužiteljice Ćavar. Zašto?

Sve je obavljeno početkom 2014. godine, i objavljeno, ožujka 2015. u Narodnim novinama ZHŽ. Vlada ZHŽ je 26. veljače 2015. godine retroaktivno, s odmakom od godinu dana, razriješila Zorana Galića, a za komesara imenovala Madunovića. Samo ministar Zdravko Boras zna kako je Galić mogao istovremeno biti komesarom policije i direktorom DGS-a BiH.

Postavlja se pitanje – Je li Uprava policije ZHŽ, gotovo godinu dana, bila bez komesara i jesu li brojni dokumenti potpisivani od strane Milenka Madunovića zakoniti? Naravno da nisu, kao niti djela zbog kojih su predane kaznene prijave.

Pa kuda plovi ovaj brod, do raspada na pučini ili do brodogradilišta uz pratnju pomorskih stručnjaka? Pitanja je puno, a odgovora malo.

gmr672016

Ljubuski.info