Home Vijesti Crna kronika KRIMINAL U BiH SE IPAK ISPLATI – Jerko Ivanković Lijenović i društvo s Visoke Glavice oslobođeni za sav kriminal!

KRIMINAL U BiH SE IPAK ISPLATI – Jerko Ivanković Lijenović i društvo s Visoke Glavice oslobođeni za sav kriminal!

0
KRIMINAL U BiH SE IPAK ISPLATI – Jerko Ivanković Lijenović i društvo s Visoke Glavice oslobođeni za sav kriminal!

Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je svih optužbi Tužiteljstva BiH Jerku Ivankovića Lijanovića, bivšeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, kao i druge optužene u predmetu za organizirani kriminal.

Podsjećamo, riječ je o ponovljenom suđenju, a prije dvije godine Jerko Ivanković Lijanović bio je osuđen na 12 godina zatvora, međutim, oslobađajuća presuda u svibnju ove godine ukinuta i naređeno je novo suđenje.

Optužnica Tužiteljstva BiH teretila je Jerku Ivankovića Lijanovića i druge da su počinili krivična djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom pranje novca, neplaćanje poreza i porezne utaje te u vezi s krivotvorenjem ili uništavanjem poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Optužnicom su bila obuhvaćena i pravna lica Farmer d.o.o. Široki Brijeg, Farmko d.o.o. Široki Brijeg, te Optimum d.o.o, također iz Širokog Brijega.

SirokiBrijeg.info