Home Sport Košarka Košarkaši Studenta iz Mostara i Gruda izborili finale u doigravanju za košarkaškog prvaka Herceg Bosne

Košarkaši Studenta iz Mostara i Gruda izborili finale u doigravanju za košarkaškog prvaka Herceg Bosne

0
Košarkaši Studenta iz Mostara i Gruda izborili finale u doigravanju za košarkaškog prvaka Herceg Bosne

Košarkaši Studenta iz Mostara i Gruda izborili su finale u doigravanju za košarkaškog prvaka Herceg Bosne i ulazak u društvo najboljih bosanskohercegovačkih momčadi. Na putu do finala i jedna i druga momčad imale su tešku zadaću.

Do finala s dvije pobjede

Gruđani su eliminirali drugu momčad Širokog, a Student je bio bolji od Posušja. Premda su Gruđani do finala stigli nakon dvije pobjede nad Širokim II, i mora se istaknuti kako su oba njihova susreta bila neizvjesna, ali su igrači trenera Igora Jelića ipak za nijansu bili bolji i zasluženo izborili finale.

Student je majstoricom preko Posušja stigao do finala doigravanja. U trećem odlučujućem susretu igranom na Bijelom brijegu igrači Domagoja Kujundžića u samoj su završnici uspjeli slomiti žilavi otpor Posušana koje je u završnim borbama doigravanja s klupe predvodio iskusni stručnjak Neven Plantak. Tri minute prije kraja rezultat je glasio 71:71 i do kraja susreta domaći igrači naglo se dižu i uspijevaju postići osam poena, dok gosti nisu uspjeli postići niti jedan. U pobjedi Mostaraca isticali su se Gudić koji je ubacio 24 poena, Širić je ubacio 14, Prskalo i Marković dodali su po deset, Kovač 9, Primorac 7. U sastavu iz Posušja I. Begić ubacio je 18 poena, A. Begić 17, Leko 12, Đerek 7.

Finalni niz u borbi za prvaka Herceg Bosne i ulazak u prvu košarkašku ligu Bosne i Hercegovine između Studenta i Gruda započet će u srijedu u Mostaru susretom koji će započeti u 20 sati. Prvak Herceg Bosne i ulazak u prvu košarkašku ligu Bosne i Hercegovine postat će momčad koja ostvari tri pobjede.

Vecernji.ba