Home Sport Košarka Košarkaši Širokog ostvarili su primarni cilj u tekućoj sezoni plasmanom u Ligu za prvaka

Košarkaši Širokog ostvarili su primarni cilj u tekućoj sezoni plasmanom u Ligu za prvaka

0
Košarkaši Širokog ostvarili su primarni cilj u tekućoj sezoni plasmanom u Ligu za prvaka

Košarkaši Širokog ostvarili su primarni cilj u tekućoj sezoni plasmanom u Ligu za prvaka. Ostvareni skor od 13 pobjeda i 7 poraza i više je nego dobar učinak u prvome dijelu sezonu, a sve što u nastavku sezone naprave Širokobriježani bit će samo dodatni bonus.

Dojam je kako su kroz proteklo razdoblje dovedena i prava pojačanja, pa samim time HKK Široki će biti još konkurentniji ostalim klubovima koji će se boriti za naslov prvaka ili barem treće mjesto koje vodi u Drugu ABA ligu.

Kroz dosadašnji dio sezone trener Damir Vujanović i njegov prethodnik na klupi Širokoga Mladen Vušković koristili su usluge ukupno 18 igrača, a lijepo je saznanje da su njih čak 13 produkt ovdašnje škole košarke. Od igrača sa strane angažirani su dvojica Amerikanaca T.J.Cromer i Elijah Macon, zatim bh reprezentativac Markus Lončar koji je ljetos stigao iz Cedevite, a nastavljena je i tradicija dovođenja igrača iz Dalmacije, pa je jedan dio sezone dres Širokoga nosio Zadranin Ivan Mikulić, a sada je tu Šibenčanin Martin Junaković.

Četvorica igrača širokobriješke momčadi zabilježili su nastupe u svih dvadeset prvenstvenih utakmica, a to su kapetan Ivan Karačić, zatim Markus Lončar, te braća Mateo i Dario Drežnjak.

Karačić je igrač s najvećom minutažom u prosjeku, jer je na parketu prosječno provodio 28 minuta. Odmah uz bok njemu je i Mateo Drežnjak s prosjekom od 27.8 minuta po susretu.

Amerikanac T.J. Cromer je prvi strijelac momčadi sa 16.1 poena u prosjeku, njegov sunarodnjak Elijah Macon ima 14.5 poena, međutim on je odigrao tek dvije utakmice, a od onih koji su igrali veći broj utakmica najučinkovitiji su Ivan Karačić s 11.6 poena, Dario Drežnjak s 10.4, te Mateo Drežnjak s 10.2 poena. Martin Junaković je u tri ostvarena nastupa zabilježio prosjek od 11 poena po utakmici.

Ovaj potonji se u tri svoja nastupa istaknuo i u ulozi asistenta sa 6 asistencija u prosjeku, dok od ostalih tu već standardno sa 4.2 asitencije prednjači Josip Naletilić. T.J. Cromer ima 2.9, a Mateo Drežnjak 2.8 asistencija po susretu.

Što se tiče skakačkoga dijela tu je najbolji Ivan Karačić s prosjekom od 7.1 skokova, Markus Lončar ima 5 uhvaćenih lopti po utakmici, Dario Drežnjak i T.J. Cromer prosjek od 4.3 skoka. Elijah Macon je u dva nastupa imao prosjek od 6 skokova.

Tijekom cijele sezone u momčadi je prisutna jako dobra atmosfera, pa čak i u onom dijelu kada su došli nešto lošiji rezultati nakon čega je smijenjen bivši trener Mladen Vušković, te Široki u predstojećoj Ligi za prvaka nekako iz prikrajka vreba svoju priliku i dojam je kako ova momčad može biti znatno opasnija nego što je prije kojih mjesec dana bilo tko mogao i pomisliti.

Naravno, u narednom razdoblju je i pomoć publike nužna, pa vjerujemo da će se i gledatelji jednim većim dijelom vratiti na Pecaru, a ovi momci imati podršku kakvu i zaslužuju.

Jabuka.tv