Košarkaši Širokog od 1. srpnja na zasluženom ljetnom odmoru

ŠIROKI BRIJEG – U košarkaškom klubu iz Širokog Brijega još je uvijek živo. Pod vodstvom trenera Damira Vujanovića igrači svakodnevno treniraju u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu. Na okupu su igrači pod ugovorom, osim Maya Kovačevića, te mladi igrači koji su odnedavno pridodani seniorskoj momčadi.

Odmor početkom srpnja

– Uglavnom radimo na usavršavanju određenih poteza i ispravljanju pogreški te će trenažni ciklus trajati do početka srpnja kada će igrači otići na zasluženi odmor. Istina, za jednu skupinu mlađih igrača odmora praktički neće biti jer su pozvani u reprezentativne vrste Hrvatske i BiH. Ivan Karačić već se nalazi na pripremama U20 reprezentacije Hrvatske koja će igrati na EP-u u Grčkoj, Mateo Čolak odlazi na pripreme s U19 hrvatskom vrstom, Jure Planinić će se pridružiti U16 hrvatskoj vrsti. Uz pozive u reprezentacije Hrvatske, bit će zasigurno i onih u neku od mlađih vrsta Bosne i Hercegovine, istaknuo je trener Širokog Damir Vujanović kojemu sa završetkom sezone istječe i jednogodišnji ugovor sa Širokim. Za očekivati je ovih dana i razgovor o toj temi dosadašnjeg trenera i uprave kluba. Ranije su klub napustili Novačić, Segarić, a od sadašnjih igrača koji su pod ugovorom, Ivan Karačić je blizu odlaska jer je Cedevita spremna potpisati ugovor s mladim hrvatskim reprezentativcem.

Odlasci – dolasci

Andrija Ćorić iskoristio je ugovornu klauzulu po kojoj, ako klub ne bude igrao ABA ligu, može napustiti klub.

Teško je očekivati da će i May Kovačević, koji ima ugovor sa Širokim još dvije godine, ostati na Pecari. Na njega su mig bacili klubovi iz ABA lige, a stižu i ponude iz Italije. Za očekivat je da će slovenski košarkaš u dogovoru s klubom promijeniti sredinu. Na Pecari trenira i Josip Mikulić koji je jedan dio prošle sezone nastupao za Igokeu pa je potom igrao u Sloveniji. Očekuje se i skupština kluba kada bi se trebali definirati budući planovi kluba koji je prošle sezone ostvario najlošiji rezultat od kada je klub promijenio naziv u Široki, pa time navijače naviknute na naslove i pehare, pomalo i razočarao.

Miro Bošnjak / Vecernji.ba