Home Sport Košarka Košarkaši Posušja na domaćem terenu slavili prvu prvenstvenu pobjedu

Košarkaši Posušja na domaćem terenu slavili prvu prvenstvenu pobjedu

0
Košarkaši Posušja na domaćem terenu slavili prvu prvenstvenu pobjedu

Odigrane su utakmice 2. kola košarkaške lige Herceg-Bosne. Košarkaši Posušja su na domaćem parketu, puno teže nego što sugerira rezultat, slavili protiv KK Tomislava 76:60.

“Žuti” su vrlo loše ušli u utakmicu. U sedam minuta postigli su samo 5 koševa kada su gosti imali i najveću prednost na utakmici (5:15). Ipak, do kraja četvrtine uspjevaju smanjiti zaostatak na samo 4 koša.

U drugih 10 minuta domaćin ulazi puno odlučniji. U prvoj dionici imali su problema sa šutom, al su zato to nadoknadili u drugoj četvrtini te se situacija na parketu naglo promijenila. Ponajprije zahvaljujuci tricama Begića.

Do odmora Posušje se odvojilo na 10 razlike (40:30).

U trećoj četvrtini se igralo koš za košem, a za nijansu su gosti bili bolji koji su ovu dionicu dobili 16:18.

U posljednjoj četvrtini Tomislav radi seriju od 0:6 te dolazi na samo dva koša razlike (56:54). Klupa “žutih” radi minutu odmora nakon čega se prekida post od skoro četiri minute bez koša zahvaljujući poenu Ante Kovača koji ubrzo pogađa i tricu za plus pet domaćina. Gosti smanjuju na minus tri a potom je uslijedilo razdoblje od nešto više od dvije minute bez koševa s obje strane, nakon čega B. Lučić radi tehničku što Posušje koristi te serijom 11:0 dolazi na kraju do konačne pobjede rezultatom 76:60.

Ante Begić sa 24 koša i Dominik Jukić sa 12 ubačaja, 5 skokova i 9 asistencija su najbolji kod Posušja, a Baković sa 22 poena i 7 asistencija predvodio je goste.

Posusje.net