Vlada ŽZH je 21.travnja 2020. godine na svojoj 50. sjednici utvrdila niz Prijedloga Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih COVID-19 na području ŽZH i kao takvi će se naći danas 29.travnja, na glasanju pred Skupštinom ŽZH.

Jedna od lijepi vijesti je što će sebi smanjiti plaće, kao i ostalim korisnicima proračuna ŽZH, a koje se kreće od 10-20%. Smanjivanje se neće odnositi na policijske službenike, uposlenike u Domu zdravlja, djelatnike Zavoda za javno zdravstvo i Uprave za civilnu zaštitu ŽZH

Alkohol i pića bez poreza, hrana ništa

Pravne osobe i samostalni gospodarstvenik koji pruža ugostiteljske usluge u ŽZH oslobađa se obveza plaćanja poreza na potrošnju alkoholnih pića, piva svih bezalkoholnih pića i mineralnih voda, kave i čaja, tijekom razdoblja trajanja nesreće proglašene Odlukom o proglašenju stanja nesreće na području ŽZH prouzrokovane neposrednom opasnošću od pojave koronavirusa (COVID-19) i 90 dana od dana prestanka stanja nesreće.

Što se tiče prehrambenih proizvoda, o tome nema govora jer se više sada pije nego jede, ali dobro, tko će svakome ugoditi!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info