KONJSKE VIJESTI: Upoznajte djelo vizionara iz Širokog koji je cestu ‘protjerao’ kroz dvorište vrtića!

Satirična kampanja “Konj bira omiljenog načelnika” već nakon prvog prijedloga izazvala je ogromnu pažnju javnosti, uzburkani duhovi oko kandidature načelnika Novog Sarajeva Nedžada Koldže nisu se još umirili, a pred nama je već drugi kandidat – načelnik Općine Široki Brijeg Miro Kraljević u čijem je mandatu kroz dvorište vrtića ‘Pčelica’ izgrađena cesta!

“Veliko zanimanje javnosti za moju kampanju ‘Konj bira omiljenog načelnika’ me obradovalo. Zato galopom idemo dalje u prezentaciji genijalnosti, meni omiljenih načelnika. Odluke koga prezentirati postaju teške jer je lista dobročiniteljskih djela veoma velika”, kaže u novom clipu popularni voditelj Konj, jedan od likova iz teatra apsurda emisije ‘Hayd u park’, odlučio je izaći iz okvira emisije i u kampanji „Konj bira omiljenog načelnika“ u narednom periodu predstaviti njihov vizionarski angažman, kazali su iz satiričnog PR tima “Konj”.

“Ipak moram istaći jednog od mojih idola, još jednog vrjednog graditelja i zaštitnika konjskog podmlatka. To je načelnik Miro Kraljević iz općine Široki Brijeg, prrr. Njegovim posvećenim zalaganjem vrtić Pčelica iz Širokog Brijega više ne mora brinuti za konjski podmladak, dok se igra u dvorištu vrtića. Shvatio je ovaj genij da treba skloniti ždrjebad od napasnika iz dvorišta, pa je uklonio sporno dvorište. Ali to nije sve! U namjeri da ždrjebad od malena obrazuje o prometnoj kulturi, on je na ovom prostoru izgradio prometnicu. Zahvalni roditelji su prepoznali tu brigu pa je nagrađen ponovnim načelničkim mandatom. Njihaaaa, griva mi se naježi od pomisli na ovo divno dobročinstvo!”, kazao je Konj obrazlažući odluku da se vizionarsko djelo načelnika Kraljevića nađe u ovom prestižnom izboru!

Na Kampanju “Konj bira omiljenog načelnika” voditelj odlučio se ponukan dobrim djelima brojnih načelnika, svog Dragog predsjednika i njegovih pajdaša. Konj je voditelj koji pod okriljem svog dragog predsjednika promovira podjele na životinjske torove, politički elitizam, jednoumlje torova, bogatstvo i interese odabranih.

S obzirom da je, smatra Konj, BiH puna načelnika-vizionara, ne sumnja da će konkurencija biti velika, a izbor 10 najboljih – i na kraju najboljeg među najboljim, vrlo težak!

Najnoviji clip u kojem Konj govori o još jednom od svojih idola možete pogledati u priloženom videu:

A kako ne biste propustili najnovije Konjske vijesti omiljenog voditelja možete pratiti i na FB stranici: https://www.facebook.com/KonjskeVijesti/.

SirokiBrijeg.info