Dobro znamo da kada muškarac promatra ženu, sigurno ne procjenjuje kako se je obukla, odnosno je li uskladila majicu sa cipelama ili jaknu s hlačama. Vrlo vjerojatno mu je na pameti seks i zbog tog razloga promatra žensku fizionomiju.

Ispostavilo se kako postoji jedinstveni razlog njihovog ”škicanja”. Iako se razlog možda čini besmislenim, ima znanstveno uporište. Naime, kada se muškarac zagleda u ženu, on radi reproduktivnu procjenu njene fizionomije. Postoje određene značajke koje žene čine privlačnim jer su povezane s plodnošću i dobrim zdravljem. Kada muškarac na ženi uoči određene značajke, podsvjesno ih povezuje s mogućnošću da ta žena postane majka.

Znanost je potvrdila da muškarce kod žena privlači sljedećih šest značajki:

Širi bokovi – muškarci vole široke bokove i uzak struk. Izraženiji bokovi se povezuju s mogućnošću poroda te su z tog razloga privlačniji mnogim muškarcima.

Visok, piskutav glas – ako je vjerovati znanstvenoj studiji, muškarci vole takav glas jer ih podsjeća na mladost te da povezuju s sitnim ženskim tijelom. Ovdje je riječ o još jednoj podsvjesnoj evolucijskoj smjernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Zdrava kosa – sjajna, puna, a duga kosa je vrlo atraktivna. Za muškarce još jedan znak zdravlja i plodnosti. I na sreću, frizerski saloni i tretmani za kosu mogu znatno povećati podsvjesnu prednost kod muškaraca

Osmijeh – ne moramo napomenuti da je znanost potvrdila da sretni ljudi privlače svojom pozitivnom energijom. Sami smo se mogli uvjeriti kako smijeh stvara ugodno ozračje.

Manje šminke – možda misliš kako će tuš za oči naglasiti tvoje oči, a intenzivniji ruž za usne privući više pogleda. No, istraživanje je pokazalo kako muškarci vole žene s 40 posto manje kozmetike. Možda je najbolje držati se onoga da je umjerenost puno bolja od pretjerivanja.

Nošenje crvenog – razlog se očito krije u tome što je crvena povezana s požudom. Ovaj fenomen privlačnosti prisutan je i kod životinja.

Miss7zdrava.hr