Home Ostale rubrike Korisni savjeti Kojim to karakteristikama žene muškarci ne mogu odoljeti?

Kojim to karakteristikama žene muškarci ne mogu odoljeti?

0
Kojim to karakteristikama žene muškarci ne mogu odoljeti?

Dobro znamo da kada muškarac promatra ženu, sigurno ne procjenjuje kako se je obukla, odnosno je li uskladila majicu sa cipelama ili jaknu s hlačama. Vrlo vjerojatno mu je na pameti seks i zbog tog razloga promatra žensku fizionomiju.

Ispostavilo se kako postoji jedinstveni razlog njihovog ”škicanja”. Iako se razlog možda čini besmislenim, ima znanstveno uporište. Naime, kada se muškarac zagleda u ženu, on radi reproduktivnu procjenu njene fizionomije. Postoje određene značajke koje žene čine privlačnim jer su povezane s plodnošću i dobrim zdravljem. Kada muškarac na ženi uoči određene značajke, podsvjesno ih povezuje s mogućnošću da ta žena postane majka.

Znanost je potvrdila da muškarce kod žena privlači sljedećih šest značajki:

Širi bokovi – muškarci vole široke bokove i uzak struk. Izraženiji bokovi se povezuju s mogućnošću poroda te su z tog razloga privlačniji mnogim muškarcima.

Visok, piskutav glas – ako je vjerovati znanstvenoj studiji, muškarci vole takav glas jer ih podsjeća na mladost te da povezuju s sitnim ženskim tijelom. Ovdje je riječ o još jednoj podsvjesnoj evolucijskoj smjernici prema kojoj muškarci biraju žene.

Zdrava kosa – sjajna, puna, a duga kosa je vrlo atraktivna. Za muškarce još jedan znak zdravlja i plodnosti. I na sreću, frizerski saloni i tretmani za kosu mogu znatno povećati podsvjesnu prednost kod muškaraca

Osmijeh – ne moramo napomenuti da je znanost potvrdila da sretni ljudi privlače svojom pozitivnom energijom. Sami smo se mogli uvjeriti kako smijeh stvara ugodno ozračje.

Manje šminke – možda misliš kako će tuš za oči naglasiti tvoje oči, a intenzivniji ruž za usne privući više pogleda. No, istraživanje je pokazalo kako muškarci vole žene s 40 posto manje kozmetike. Možda je najbolje držati se onoga da je umjerenost puno bolja od pretjerivanja.

Nošenje crvenog – razlog se očito krije u tome što je crvena povezana s požudom. Ovaj fenomen privlačnosti prisutan je i kod životinja.

Miss7zdrava.hr