Knjižnica Ljubuški organizirala terapijsko jahanje za djecu s teškoćama u razvoju

Knjižnica Ljubuški, u svome nastojanju da osigura brojne raznovrsne kulturno – društvene i dr. programe te projekte za sve kategorije društva, organizirala je, u suradnji s Konjičkim klubom „Vranac“ iz Čapljine te obitelji Krešimira Milasa iz Ljubuškog, terapijsko jahanje za djecu s teškoćama u razvoju.

Terapijsko jahanje održalo se na livadi iza OŠ Marka Marulića u Ljubuškom. Istim je rukovodio fizioterapeut Chuck Diaz s četrdesetogodišnjim iskustvom rada u Americi na fizikalnoj terapiji.

„Osim pozitivnih učinaka na mišićno-koštani sustav, terapijsko jahanje pozitivno djeluje i na razvijanje osjećaja zadovoljstva i samopouzdanja, razvijanje strpljenja te poboljšanje koncentracije. Naravno, od ništa manjeg značaja nije sklapanje prijateljstava, ali i razvijanje poštovanja i ljubavi prema životinjama i prirodi. Neopisivo oduševljenje i osmjeh na licima brojne okupljene djece s teškoćama u razvoju bijaše najbolji pokazatelj da je organizacija terapijskog jahanja urodila plodom“, rekao je Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški.

FB Knjižnica Ljubuški