Knjižnica Ljubuški organizira projekt “Najčitatelj 2016.” za učenike osnovnih škola

LJUBUŠKI – Knjižnica Ljubuški organizira projekt “Najčitatelj 2016.” za učenike osnovnih škola s područja općine Ljubuški u kojem će sudjelovati OŠ “Marka Marulića”, OŠ “Ivane Brlić – Mažuranić” i OŠ “Tina Ujevića”.

Cilj projekta je promicanje čitanja kod učenika osnovnih škola te razvijanja ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta razvijanje je navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod djece naviku i uživanje u čitanju, kao i osiguravanje osnovnih uvjeta za cjeloživotno učenje.

Prema statistici posudbe, knjižnica će utvrditi identitet člana koji je u razdoblju od 1. veljače do 1. prosinca 2016. godine posudio najveći broj knjiga. To je ujedno i dijete koje će knjižničarke zapaziti kao marljivog i vrijednog člana koji puno čita, razgovara o knjigama, traži savjet pri izboru naslova, rado dolazi u knjižnicu i na vrijeme vraća posuđene knjige.
Prvoplasirani, drugoplasirani i trećeplasirani dobiti će vrijedne nagrade.

Adresa: A. Šimića b. b., radno vrijeme: 7 – 19 sati te subotom 8 – 14 sati. Iznos godišnje članarine: 15 KM.

Dragi učenici, možda do sada niste stekli naviku čitanja knjiga, ali barem pokušajte započeti, počnite s različitim vrstama knjiga te otkrijte što vas najviše privlači. Postoji veliki broj žanrova tako da vjerujemo da ćete sigurno pronaći jedan za sebe. Naime, i u knjigama koje nisu dio obavezne literature za školu možete steći znanje iz raznih područja – povijesti, biologije, kemije, umjetnosti ili raznovrsnih romana. Imajte na umu da je u knjigama dosta toga zapisano i one čekaju na vas da to otkrijete.

Moglo bi se zapravo reći da je svaka knjiga neka vrsta enciklopedije jer uvijek saznajete nešto novo, nešto što niste znali. Obogatit ćete svoj rječnik, naučiti ćete nekoliko novih riječi, ljepše se izražavati. Vjerujemo da će vam širenje fonda riječi te stjecanje boljih vještina usmenog i pismenog izražavanja uvelike pomoći. Na taj način ćete gdje god dođete moći jasno i bez ikakvih problema izraziti svoje mišljenje.

Usudite se i uzmite knjigu u ruke! Postanite bogati novim saznanjima, postanite “Najčitatelj 2016.”!

S poštovanjem,
Knjižnica Ljubušk