Knjiga “U ono vrijeme” autora Andrije Zeljke, umirovljenog širokobriješkog profesora matematike, predstavljena je publici u Kinu Borak u Širokom Brijegu.

Riječ je o knjizi koju čine 22 priče koje je autor objavljivao u Matičinu časopisu Vitko, a izdao ih je širokobriješki ogranak Matice hrvatske.

Andrija je Zeljko prije svega svestran intelektualac široke naobrazbe. Njegov besprijekoran izričaj i skoro savršen stil odaju iznimno pismenu darovitu osobu, ali i pisca (novinara i /ili književnika svejedno) radnika. Premda površnom promatraču možda ne izgleda tako, Zeljko je desetljećima ulagao u svoju pismenost. Trud mu se višestruko isplatio. U moru nemuštih, neduhovitih i loše napisanih knjiga, “U ono vrijeme” Andrije Zeljke predstavljat će pravo osvježenje čitateljskoj publici, napisala je jedna od ocjenjivačica profesorica Blanka Kraljević.

Predstavljanje je počelo prigodnim filmom autora Miljenka Karačića “Tri kuma” koji je ekranizacija Zeljkine priče Krnje, Andrija i Lešo, a u kojem uz autora knjige glume glumci Amaterskoga kazališta Didak Marko Knezović Ćopo i Ljubo Mikulić Brajo.

U programu su također sudjelovali urednik knjige Miljenko Karačić, članovi HKD Hercegovac, ocjenjivačice Mirela Lovrić i Blanka Kraljević i voditeljica Željka Šaravanja.

Ante Karačić, Martin Ljubić i Andrija Šaravanja pripadaju starijoj crnačkoj “gardi” ljudi od pera jer su djelovali u 19. i početkom 20. stoljeća. Potom slijedi “dinastija” Karačića u kojoj su fra Blago, fra Jerko, fra Vendelin, fra Dane i Miro Karačića.

Iz Crnča potječe i nekoliko značajnih novinarskih pera, kao što su Miljenko Karačić, Zdenko Jurilj, Miro Bošnjak, Željka Šaravanja, Marinko i Marko Karačić, a stižu i nova književna i novinarska pera iz Crnča.

Jabuka.tv