Klape Rišpet i Sveti Juraj HRM dolaze na Festival klapske pisme Posušje 2016.

POSUŠJE – Festival klapske pisme Posušje 2016. ove godine je događaj koji se mora doći posjetiti i na kojem će te morati biti viđeni, poručili su organizatori.

Nakon što je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović prihvatio visoko pokroviteljstvo, Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar Kitarević supokroviteljstvo festivala, žiri čine vrsni stručnjaci za klapsko pjevanje Maestro Joško Ćaleta, Duško Tambača, Marko Rogošić, Mojmir Čačija, Don Dragan Filipović i Jure Šaban – Stanić – festivalski odbor uspio je osigurati pravu poslasticu za ljubitelje klapske pjesme u revijalnom dijelu festivala.

Zaljubljenici u klapsku pjesmu, ali i oni koji to nisu, zasigurno će uživati u nastupu jedne od ponajboljih klapa predvođenih Ivom Amulićem i kantautorom Perom Kozomarom. Klapu Rišpet će te moći uživo poslušati u revijalnom dijelu na Trgu hrvatskih branitelja u nedjelju,7. kolovoza na prvoj večeri festivala muških klapa. Njihove pjesme „Fališ mi“, „Mislim samo na te“, „Lumin“, „Kad je pošla ća“ i druge su samo neke od njihovih uspješnica u kojima će posuška publika moći uživati.

Profesionalni vojnici, a istovremeno i uspješni klapski pjevači – klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice ove godine slavi 15. jubilarni rođendan. Drago nam je da će svojim nastupom dati poseban štih festivalu na drugoj večeri festivala ženskih klapa u subotu, 6. kolovoza. Vlasnici su brojnih nagrada, Grand prixa a izdali su 11 nosača zvuka. Klapa je jedinstvena po svojim članovima koji već 15 godina uspješno usklađuju dvije naoko nespojive karijere i vjerne fanove oduševljavaju izvedbama pjesmama poput ‘Ruža crvena’, ‘Zemljo moja’, ‘Oči u oči’, ‘Bura’, ‘Marijana’, ‘U nedilju Ane (Mali motorin)’ i mnogim drugima. Vjerujemo da će jednako oduševiti sve nazočne u Posušju.

Ove vijesti svakako su dobra pozivnica za sve ljubitelje klapske pisme kako iz Hercegovine tako i iz Dalmacije da i ove godine posjete i uživaju u izvedbama muških i ženskih i klapskih sastava te u izvedbama klapa Rišpet i Sveti Juraj HRM u prekrasnom ambijentu na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju.

SirokiBrijeg.info