Kazahstanci se samo sa dva gola u svojoj mreži izvukli s Pecare

Široki Brijeg je na Pecari u potpunosti nadigrao Kazahstance i više nego zasluženo slavio s 2:0. Pobjeda “Plavo-bijelih” mogla je, s obzirom na prikazano, biti i uvjerljivija, no, nema ni najmanje mjesta bilo kakvom nezadovoljstvu, jer i igra koju su prikazali Sablićevi izabranici apsolutno ostavlja vrata optimizmu i gledanju s punim pravom na prolaz u drugo pretkolo Europske lige.

Sam početak dao je nagovijestiti da će ovo biti večer Širokog. Bralić je nakon udarca iz kuta i gužve u kaznenom prostoru uzdrmao vratnicu gola Bekbajeva. Tada je ostalo 0:0, ali pola sata kasnije Krstanović se izborio za kazneni udarac i rutinirano sam izveo najstrožu kaznu – 1:0. Drugi gol pao je u idealnom trenutku, u nadoknadi izgubljenog vremena. Krivo je procijenio let lopte vratar Ordabasija, Krstanović ga je nadskočio i poslao loptu u praznu mrežu – 2:0.

Nastavak je donio još nekoliko prigoda za Široki (Čabraja, Krstanović, Barišić, J. Ćorić…), zaista je malo nedostajalo da Kazahstanci dožive katastrofu. Gosti su koliko-toliko do daha došli tek u zadnjih petnaestak minuta, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Bilobrka, niti popraviti slab dojam koji su ostavili na Pecari. A da je to bilo tako zaslužan je svakako, prije svega, raspoloženi, rastrčani i razigrani Široki.

STRIJELCI: 1-0 Krstanović (37 – 11m), 2-0 Krstanović (45+1).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Di. Ćorić, Čabraja, Menalo (89. Kožul), J. Ćorić (79. Ćorluka), Lončar (81. Grubišić), Begonja, Bralić, Krstanović, Marković. Trener: De. Ćorić.

ORDABASI: Bekbajev, Nuserbajev, Smakov, Kovalčuk, Nurgalijev, Fontanello, Tolebek (53. Bočarov), Tungišbajev (78. Li), Diakhate, Jerlanov, Simčević. Trener: Petrušin.

NK Široki Brijeg