Home Sport Ostali sportovi Katarina Vištica iz Ljubuškog priprema se za titulu prvakinje Njemačke u profi boksu

Katarina Vištica iz Ljubuškog priprema se za titulu prvakinje Njemačke u profi boksu

0
Katarina Vištica iz Ljubuškog priprema se za titulu prvakinje Njemačke u profi boksu

Katarina Vištica iz Ljubuškog trenutno se nalazi u Njemačkoj gdje se priprema za borbu za pojas prvakinje Njemačke u kategoriji do 64 kg u profi boksu!

Borba bi se trebala održati za dva tjedna.

Kako je rekla za Radio Ljubuški, morala je napustiti Ljubuški zbog posla, te trenutno boksa pod njemačkom zastavom.

“Trenutno živim i radim u Regensburgu i boksam za Boksački klub Regensburg”, izjavila je Vištica, koja je nedavno, pred šest tisuća gledatelja, ostvarila zapažen uspjeh na turniru u Belgiji. To joj je otvorilo brojne mogućnosti.

“Turnir se održao u Belgiji u gradu Namuru, 11.11.2017. Nastupila sam u kategoriji do 64 kg. Protivnica je bila Florence Costner, gdje sam sudačkom odlukom nakon 6 rundi pobjedila! Nakon ovog turnira skočila sam na boksačkoj ljestvici te sam sad na 35 mjestu u svijetu. Nakon ovog postoji šansa za borbu da boksam za pojas prvakinje u WBFF (world boxing federadion female). Na istom tom turniru bila je borba za pojas prvakinje svjeta u kategoriji do 60 kg gdje je Delfine Person pobjedila Mirjam Dellal nakon 10 rundi teške borbe sudačkom odlukom”, objasnila nam je Vištica.

Jedna od stepenica na njenom sportskom putu trebala bi biti slijedeća borba, za koju se sada intenzivno priprema.

“Sljedeći izazov za mene je 25.11.2017. u Hannoveru u Njemačkoj, borba za pojas prvakinje Njemačke u kategoriji do 64 kg u profi boksu!”, rekla nam je.

Iako trenutno boksa pod njemačkom zastavom, svoj grad ne zaboravlja i kako kaže, nastoji ga promovirati u svijetu.

“Ovo je samo dokaz da Ljubuški ima odličnu školu boksa! I evo trudim se predstaviti naš grad u najboljem mogućem svijetlu!”, rekla je na kraju Vištica.

Radio Ljubuški