Home OTPOR - Vijesti izvan ŽZH Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić se oporavili od koronavirusa

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić se oporavili od koronavirusa

0
Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić se oporavili od koronavirusa

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, nakon ponovnog testiranja su negativni na koronavirus te su danas poslijepodne pušteni iz Opće bolnice „Prim dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, gdje su bili na liječenju, priopćila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Oni se osjećaju dobro i nastavljaju oporavak u svojoj rezidenciji.

Po izlasku iz bolnice, kardinal je izrazio zahvalnost osoblju Opće bolnice te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom.

–Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom. Zatim želimo zahvaliti medicinskom osoblju na tom odjelu COVID-19, počevši od dr. Gavrankapetanovića, kao i cjelokupnom osoblju. Ne samo da su bili profesionalni, nego humani i vrlo ljubazni. Divili smo se njihovoj strpljivosti s pacijentima. U prvi mah smo mislili da su takvi prema nama, a kasnije smo uvidjeli da su takvi prema svakom pacijentu. Bili smo zadivljeni i zahvalni. Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom koronavirusom, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja – poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Vrhbosanska nadbiskupija zahvaljuje upravi, liječnicima i djelatnicima Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ za profesionalnost tokom liječenja kardinala Puljića i mons.Vukšića, kao i svekolikoj javnosti za riječi podrške, poruke ohrabrenja te svim vjernicima za njihove molitve za zdravlje dvojice nadbiskupa, navedeno je također u priopćenju.

SirokiBrijeg.info