Široki će ovog tjedna odigrati, kako je to Slaven Bilić volio reći, dvije dijametralno suprotne utakmice. Čapljina je s pet komada u mreži u Kupu još dobro prošla, no teško da će Sarajevo u nedjelju biti lagana meta.

– Rutinski odrađena utakmica, komentirao je Karačić ‘petardu’ protiv Čapljine koju su potpisali autor hat tricka Luka Menalo, Jure Ivanković i Antonio Repić.

Vrlo brzo, temom je postalo Sarajevo, no Karačićev se glas nije osjetno podignuo. Ostao je smiren, možda ne toliko zbog tradicije na Pecari koja Bordo timu u najmanju ruku ne odgovara, koliko zbog činjenice da Široki i pored svih silnih problema u prvenstvu nema prostora za kalkulacije.

A problemi su sljedeći: rezultati, igra, tanak kadar.

– Mi imamo to što imamo. Mi ionako nemamo širok kadar, a protiv Sarajeva nećemo imati kartonirane Sesara, Ćorića i Brekala. Bilo je i nekih sitnijih problema s drugim igračima, Barišićem, Pandžom i Ćorlukom, ali to su problemi za koje vjerujem da će biti riješeni do Sarajeva.

Problem predstavlja i to što određeni igrači nisu na razini na kojoj ih se očekuje, a tu prije svega mislimo na Ivana Crnova. Doduše, ofenzivni veznjak ima jak alibi u činjenici da je zbog ozljede već neko vrijeme utakmice trebao sa strane, no i prije ozljede nije bio onaj kakvog ga se sjećamo u dresu Zrinjskog iz kojeg je došao na Pecaru.

– Dobio je protiv Čapljine minutažu (56 minuta, op. a.), vratio se, ali tek ćemo vidjeti koliko ćemo ga u nadolazećim utakmicama koristiti.

Što ovakav Široki može u derbiju? Pa, ako se vodimo tradicijom – može jako puno. Bordo tim nikada u zajedničkoj Premijer ligi nije slavio na Pecari, samo je jednom ostao neporažen (2009.), no što to danas znači?

– Želimo Sarajevu pokazati zube, pokazati da nismo zaboravili igrati nogomet, iskazati jednu veću vrijednost i srušiti ih na Pecari. Oni se još uvijek traže, ali Sarajevo je uvijek Sarajevo, a naše međusobne utakmice sa sobom donose i strašno veliki naboj, uvijek su na rubu incidenta. Vjerujem da pored svih problema kroz igru možemo doći do jednog potpunog zadovoljstva, poručio je coach Širokobriježana.

Do podjele prvenstva na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak još je dosta utakmica, to će se dogoditi nakon 22. kola, a Široki je trenutno, nakon 9. kola, ispod linije. Karačić tvrdi da nije zabrinut.

– Ima ih puno koji nas ne žele u ligi za prvaka, ali ne sumnjam da će to doći u pitanje…, iako je Liga tijesna ni neizvjesna. Al imam već iskustva s ovakvim sustavom. Sa Slaven Belupom sam izbacio Dinamo u ‘Ligu za bedaka’, znam kako ova liga funkcionira. Slaven je tada bio siguran prije posljednjeg kola, a Dinamo je požurio riješiti svoj status kako bi se podigao u Ligi za prvaka, što se nije dogodilo. Ne smijete čekati do zadnjeg trenutka, zaključio je šef struke Širokobriježana.

Slaven Nikšić / Dnevni list