Home Tehnologija Internet Kako u WhatsApp aplikaciji sakriti status da ste ”online”?

Kako u WhatsApp aplikaciji sakriti status da ste ”online”?

0
Kako u WhatsApp aplikaciji sakriti status da ste ”online”?

Ako imate barem trideset godina onda se sigurno sjećate vremena kada su SMS poruke tek došle na scenu. To su bili dani u kojima je svatko onaj tko je imao mobitel mislio da je postojanje SMS poruka vrhunac komunikacije između ljudi. Iako se to danas može činiti smiješnim u tim vremenima se zaista tako mislilo.

Zamislite si samo: umjesto običnog telefoniranja mogli smo pisati porukice i slati ih drugim korisnicima. Istina je da su te poruke bile ograničene na 160 simbola po poruci (što se kasnije malo povećalo) no sama pomisao da svome prijatelju, kolegi ili djevojci možete poslati ”instant” kratku poruku bila je oduševljavajuća.

No, to je bilo tada. Sada su došla nova vremena. Tko još koristi SMS poruke kao način komunikacije? Jako malo korisnia i to u jako rijetkim situacijama. Što ni ne čudi s obzirom na to da je internet danas dostupan svima i svagdje. Ako tu pridodamo postojanje različitog broja aplikacija koje služe za chat među korisnicima, još je jasnije zbog čega smo SMS-ove ostavili po strani, piše portal PcChip.hr.

Jedna od svakako najboljih aplikacija za komuniciranje među korisnicima jest svakako WhatsApp. WhatsApp je, neki će reći, totalno izmijenio način komunikacije i to po drugi puta u povijesti (prvi puta su to učinile SMS poruke). Kako su korisnici zadovoljni sa WhatsApp-om? Neki su vrlo zadovoljni, neki tako-tako. Činjenica jest da i kod WhatsApp-a, baš kao i kod velikog broja drugih aplikacija, postoji prostor za poboljšanje. Kod WhatsApp aplikacije se ovo najviše vidi u činjenici da drugi korisnici uvijek mogu vidjeti kada ste ”online”, odnosno ”na mreži”.

Što vi mislite o činjenici da svi drugi korisnici koje imate u imeniku svog pametnog telefona i koji isto tako koriste WhatsApp uvijek vide kad ste na mreži? Smatrate li da to spada pod napad na privatnost? Ako mislite da jest i ako biste željeli isključiti stalnu vidljivost na mreži, na pravome ste mjestu. U nastavku članka ću objasniti na koji način sakriti svoju vidljivost na mreži unutar WhatsApp-a.

Skrivanje mrežne prisutnosti unutar WhatsApp aplikacije

Skrivanje mrežne prisutnosti unutar WhatsApp aplikacije je u stvari dosta jednostavno. Jedino što trebate učiniti ne biste li to omogućili jest slijediti korake u nastavku:

Kliknite na WhatsApp aplikaciju i pokrenite je.

Nakon što ste pokrenuli WhatsApp, kliknite na tri vertikalne crte koje se nalaze u gornjem, desnom kutu zaslona aplikacije.

Kliknite na postavke aplikacije (ili ”Settings”).

Sa zaslona postavki kliknite na opcije korisničkog računa ili na opcije ”Account”.

Nakon ovoga kliknite na opcije ”Privacy” ili na Privatost.

Sa popisa opcija odaberite ”Last Seen” opciju.

Unutar novog prozora koji će vam iskočiti vi odaberite ”Nobody”.

Ono što nažalost nije moguće za učiniti jest to da ne možete onemogućiti mrežnu prisutnost u odnosu korisnik-prema-korisniku.

Dok ste u ovome izborniku nemojte još izlaziti. Ostanite još malo ovdje jer postoje još neke opcije vezane uz privatnost koje možete namještati. Jedna od isto tako važnih opcija koje se odnose na povećanu privatnost, a koja se nalazi unutar izbornika privatnosti jest onemogućivanje plavih kvačica (ili ”Read Recipients”).

Ako želite onemogućiti plave kvačice, listajte prema dolje dok ne dođete do opcija ”Messaging – Read Recipients” i ovdje odznačite kvadratić pored opcije.

PcChip.hr