Kako ispravno zalijepiti flaster na prst?

Nema osobe koja bar jednom nije poreezala prst, ili ga ozlijedio na drugi način, pogotovo se to često događa onima koji rukuju alatom.

Ali problem često dolazi onda kada treba na posjekotinu (ranu) postaviti flaster koji će stajati čvrsto te istovremeno i zaštititi ranu i ostaviti joj dovoljno dotoka zraka da brže zacijeli.

Često flaster postavimo na brzinu da ga tek tako naljepimo, ne računajući kako bi se rana mogla inficirati, ili jednostavno on brzo spadne.

Ovdje vam donosimo video sa savjetom kako ga pravilno koristiti, da ostane trajan i kako pomoći da rana što prije zacijeli. Vodite samo računa da su flaster, škare i prst čisti.

Uzite flaster i dužinom škarama iskidajte onaj dio flastera koji je za lijepljenje, tako da dobijete slovo X. Stavite zaštitni dio flastera na ranu, ali pazeći da vam flaster ne ide oko prsta, već u pravcu gore dole. Ono što ste iskidali vam sada izgledaju kao noge koje trebate obmotati oko prsta, ponovo u pravcu slova X – na ovaj način će flaster držati puno bolje nego na standardno omotavanje oko rane.

SirokiBrijeg.info