Home IZDVOJENO Kako do dozvole za kretanja na području Širokog Brijega?

Kako do dozvole za kretanja na području Širokog Brijega?

0

Na izvanrednoj sjednici Gradskog stožera civilne zaštite donijeta obavijest o postupanju prilikom izdavanja dozvola za kretanje.

Obavještavamo javnost kako će Stožer civilne zaštite grada Širokog Brijega izdavat dozvole za kretanje osoba u vremenu trajanja policijskog sata od 18 sati do 5 sati.

Zahtjev za dozvole ćemo zaprimati e-mailom. Svoje zahtjeve šaljite ne e-mail: ured.gradonacelnika@sirokibrijeg.ba.

Zahtjev mogu podnijeti poslodavci, mediji i Stožer civilne zaštite. Zahtjev pošaljite u skeniranom obliku, opečaćen i potpisan.

Dozvola za kretanje se izdaje u svrhu:

• Obavljanja zadataka provođenja i nadzora nad provođenjem mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće prouzrokovane opasnošću od pojave koronavirusa.

• Dokazivanja da se radni proces odvija u smjenama (na prijedlog poslodavca)

• Obavljanje novinarskog zadatka (najviše dva novinara po mediju)

Kretanje se može dozvoliti na cjelokupnom teritoriju ŽZH, na teritoriju grada Širokog Brijega, na relaciji od mjesta prebivališta do mjesta rada (poduzeća) i na cjelokupnom teritoriju BiH (prijevoznici).

U zahtjevu treba navesti sljedeće podatke:

Ime i prezime;
Datum rođenja:
Mjesto prebivališta;
Broj osobne iskaznice i od koga je izdana;

Dozvole se izdaju prema mjestu prebivališta.

Dozvole za kretanje moći će se preuzeti Gradskoj upravi (Šalter sala) od utorka, 24. travnja od 9 do 13 sati. Sva pravna i fizička lica koja podnesu zahtjev biti će obaviještena telefonom o vremenu preuzimanja.

Po dozvole može doći samo jedan predstavnik poduzeća ili medija uz predočeno ovlaštenje za preuzimanje istih.

Prilog: ZAHTJEV

Na izvanrednoj sjednici analizirana je cjelokupna situacija i rad svih gradskih i javnih službi.

Prema problemima s kojima se susrećemo postupa se dogovorno i ozbiljno.

Odvoz komunalnog otpada s područja Širokog Brijega bila je također jedna od tema Stožera. Prikupljanje komunalnog otpada ide redovitim tijekom. Donijet je zaključak kako će JKP Čistoća napraviti novi plan prikupljanja otpada o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Što se tiče opskrbe električnom energijom nema većih poteškoća. Isto takva je situacija i vodoopskrbnom mrežom.

PU Široki Brijeg pravovremeno izvršava sve zapovijedi koje su stigle od Županijskog stožera civilne zaštite.

U skladu s točkom 1. Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite od 21. ožujka 2020. godine, Gradski stožer civilne zaštite obavještava javnost o načinu ispraćaja pokojnika na području Širokog Brijega :

1.Ispraćaj pokojnika vršiti isključivo na grobljima gdje je predviđen ukop samo u krugu članova uže obitelji i svećenika uz pridržavanje svih mjera ograničenja i izbjegavanje svakog socijalnog kontakta. Pogrebnik koji pruža usluge će sam preuzeti mrtvački sanduk iz određene mrtvačnice i dovesti ga do groblja gdje je predviđen ukop ;

2.Pružatelji pogrebnih usluga na području Širokog Brijega su dužni upozoriti obitelji pokojnika o propisanom načinu ukopa i u skladu s tim izraditi pisanu osmrtnicu u kojoj pored uobičajenog teksta, u skladu s naredbom kriznog stožera, treba stajati:

Posljednji ispraćaj drage pokojnice/pokojnika će se održati u krugu najuže obitelji u _ xx. ožujka 2020. godine u xx sati na groblju ____ , Široki Brijeg.

Molimo ostalu rodbinu i prijatelje da se, u skladu s važećim zabranama, do daljnjega suzdrže od kućnih posjeta i neposrednog izražavanja sućuti.

Grad Široki Brijeg

Exit mobile version