Široki Brijeg se oprostio od Europe već na prvoj stepenici. Favorizirani Kairat nije propustio oploditi 2:1 s Pecare i slavio je i u uzvratu u Almatyju, mada drame u samoj završnici susreta u Kazahstanu nije nedostajalo.

“Plavo-bijeli” su poveli 1:0 iz kaznenog udarca u 90. minuti. Jurilj je odlično prošao po desnoj strani, ubacio oštru loptu na peterac, a Jurića je na nedopušten način zaustavila obrana Kairata i Šurman je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Bagarić.

I kada je izgledalo da će Široki imati vremena za čudo ili doći barem do Pirove pobjede, Kairat je izjednačio. Orazov je nakon velike pogreške u obrani Širokog u prvoj minuti nadoknade izgubljenog vremena pogodio za poravnanje. No, ni tu nije bio kraj, Kuat je dvije minute kasnije još jednom matirao Zlomislića i Kairat je upisao pobjedu jednakim rezultatom kao i prije tjedan dana – 2:1.

Inače u prvom poluvremenu igralio se dosta tvrdo, zabilježili smo tek prigode Bagarića za Široki i Eseole za Kairat, no mreže su ostale mirovati.

U nastavak je Široki ušao odlučniji, svjestan da više nema što čekati pa je tako Franjić prvi zaprijetio, bez učinka. Uzvratili su domaći preko Suyumbayeva i Sadikhahmeta, također bez učinka. U 70. minuti Jurić se našao u dobroj prigodi, ali nije bio precizan, dok je petnaestak minuta kasnije Ćorićev udarac ukrotio Pokatilov. Uslijedila je luda završnica u kojoj je Široki poveo, ali na kraju doživio poraz.

STRIJELCI: 0-1 Bagarić (90 – 11m), 1-1 Orazov (90+1), 2-1 Kuat (90+3).

KAIRAT: Pokatilov, Suyumbayev, Mikanović, Akhmetov, Dugalić, Kuat, Islamkhan, Seidakhmet (72. Wrzesinkski), Zhukov, Abiken (46. Orazov), Eseola (79. Eppel)

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Čorić, Kovačić, Matić, Kvesić, Enin, Marić (46. Stanić), Franjić, Jović (65. Jurilj), Babić (57. Jurić), Bagarić.

NK Široki Brijeg