Kadeti Uprave policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke, koji u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova pohađaju temeljnu policijsku obuku za potrebe stjecanja čina policajac, danas su dobrovoljno darovali krv u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

„Drago nam je da Agencija obučava mlade ljudi koji su ne samo fizički sposobni za poslove kojima će se baviti, nego su i svjesni potreba društva, te su javno dobro zajednice u kojoj žive stavili kao najviši prioritet. Biti policajac izuzetna je čast i odgovornost, a kadeti su ovim aktom humanosti dokazali kako su potpuno razumjeli koja je njihova zadaća, pomagati i služiti zajednici na dobrobit svih njenih građana“ – izjavio je Branko Vukoja, ravnatelj Agencije.

Krv je dobrovoljno dalo 15 kadeta. Akciji dobrovoljnog darivanja krvi nazočili su, pored ravnatelja Agencije Branka Vukoje, ravnatelj Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapanohercegovačke Milan Galić i pročelnica Centra za transfuziologiju Jadranka Knežević, koja je izrazila zahvalnost za ovu vrijednu gestu.

Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova pružila je podršku u radu KBC-a Mostar, te je načelno dogovorena buduća suradnja između ove dvije institucije, priopćeno je iz Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.