Home Sport Košarka Juniori HKK Ljubuški pobjedom nad Širokim izborili košarkašku premijer ligu!

Juniori HKK Ljubuški pobjedom nad Širokim izborili košarkašku premijer ligu!

0
Juniori HKK Ljubuški pobjedom nad Širokim izborili košarkašku premijer ligu!

Nakon zimske pauze nastavljena su košarkaška natjecanja u ligi Herceg -Bosne u kojoj se košarkaši Ljubuškog natječu sa četiri selekcije.

Početkom sezone bili smo u velikoj dilemi nastupati sa seniorskom ekipom ili nastaviti samo s ligom mladih u kojoj bi nastupali s juniorima, kadetima i predkadetima, zahvaljujući angažmanu vodećih ljudi kluba, ponajprije predsjednika Tonija Kraljevića dobili smo termine za treniranje koji su bili nužni za djelovanje kluba i mogli smo ući u projekt slaganja momčadi za natjecanje u seniorskoj ligi.

Naglasak je stavljen na to da momci koji već nastupaju u juniorskoj ligi, pojačani s par starijih igrača, dobiju priliku okušati se i u seniorskom dijelu te tako stjecati nužno iskustvo za buduće košarkaške izazove koji očekuju ove momke.

Odlučili smo ući u vrlo zahtjevan projekt i natjecati se sa svim selekcijama te koje će sve voditi domaći trener Marin Bubalo koji već par sezona pokazuje talent i predanost u radu. Ova odluka se pokazala kao pravi pogodak a kulminacija ovogodišnjih dobrih igara košarkaša Ljubuškog dogodila se ovaj vikend kad su domaći košarkaši zabilježili dvije pobjede u ligi mladih nad košarkašima Širokog. Ovom pobjedom juniori su osigurali nastup u zajedničkoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine.

Naime, pred početak natjecanja dogovoreno je da iz svakog saveza u svakoj kategoriji tri prvoplasirane ekipe nastupaju u zajedničkoj ligi i bore se za prvaka Bosne i Hercegovine.

No, vratimo se na jučerašnje utakmice protiv košarkaša Širokog. Prvu utakmicu su igrali predkadeti i, predvođeni Dugandžićem, Markićem, Paradžikom i Alpezom, puno su lakše od očekivanog svladali vršnjake Širokog rezultatom 81-37, 44 poena razlike!

Drugu utakmicu igrali su kadeti gdje su gosti zabilježili pobjedu rezultatom 64-43. U ovoj konkurenciji za našu momčad veliku minutažu dobivaju već spomenuti predkadeti i to se osjeti kad igraju sa svojim vršnjacima što najbolje pokazuje rezultat iz prethodne utakmice.

Treća utakmica je bila najznačajnija i najzanimljivija. Juniori Ljubuškog, oslabljeni izostankom Dragana Džajića koji ove sezone bilježi odlične nastupe u juniorskoj ali i u seniorskoj konkurenciji, krenuli su odlučno po pobjedu koja u svakom smislu puno znači. Naime, pobjeda bi nam osigurala drugo mjesto iza košarkaša Zrinjskog od kojih smo prošlo kolo izgubili u napetoj triler utakmici u Mostaru sa četiri poena razlike te nas ostavila u utrci za prvaka juniorske lige Herceg -Bosne.

Utakmica je bila dosta rezultatski izjednačena, u jednom trenutku se naši košarkaši ipak odvajaju na devet poena razlike i svi su mislili kako će pobjeda doći lakše od očekivanog, no gosti ipak uspijevaju vratiti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost.

Zadnje tri minute susreta Ante Lončar pogađa nekoliko vrlo važnih šuteva i utakmica završava rezultatom 69-66.

Uz već spomenutog Antu Lončara treba spomenuti Bilića, Barbarića, Sabljića, Vukšića koji su odlično nadoknadili izostanak Dragana Džajića i ostvarili ovu pobjedu koja svima nama daje podstrek da još predanije radimo na osnažnjivanju košarkaškog kluba Ljubuški.

HKK Ljubuški