Home Vijesti Crna kronika Josipu Lukačeviću uvjetna zbog napada na policajca u Ljubuškom i nanošenja mu ozljeda, Županijsko tužiteljstvo najavljuje žalbu

Josipu Lukačeviću uvjetna zbog napada na policajca u Ljubuškom i nanošenja mu ozljeda, Županijsko tužiteljstvo najavljuje žalbu

0
Josipu Lukačeviću uvjetna zbog napada na policajca u Ljubuškom i nanošenja mu ozljeda, Županijsko tužiteljstvo najavljuje žalbu

Vezano za nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Ljubuškom, kojom je isti sud zbog kaznenog djela Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti iz čl. 359 st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH, Josipu Lukačeviću (27) iz Ljubuškog izrekao uvjetnu osudu, Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH dao slijedeću izjavu:

Općinski sud u Ljubuškom zbog napada na policajca i nanošenja istom tjelesnih ozljeda 27-godišnjem Josipu Lukačeviću iz Ljubuškog izrekao je uvjetnu osudu.

Izrekao je mjeru upozorenja, utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 7 mjeseci, te istodobno utvrdio da se ona neće izvršiti ako Josip Lukačević u roku od 2 godine ne počini novo kazneno djelo.

Po optužnici Županijskog tužiteljstvo u Širokom Brijegu sud je utvrdio da je Josip Lukačević napao službenu osobu u obavljanju poslova javne sigurnosti, pri čemu je ta osoba lakše tjelesno ozlijeđena.

Prije nego je lišen slobode zbog narušavanja javnog reda i mira, Josip Lukačević se fizički sukobio sa jednom osobom na benzinskoj crpki u mjestu Mostarska Vrata, općina Ljubuški.

Nakon fizičkog sukoba udalji se u nepoznatom pravcu, da bi ga kasnije policijski službenici pronašli i doveli u službene prostorije policije.

Postupajući po redovnoj proceduri kada se osoba uvodi u prostorije za zadržavanje, policijski službenici su od Josipa Lukačevića zatražili da izvuče remen iz svojih hlača i vezice iz tenisica, što je isti odbio učiniti. Pa kada su ga policijski službenici poveli prema prostoriji za zadržavanje laktom je u predjelu glave udario policijskog službenika koji je zadobio ozljede u obliku krvnog podljeva lijevog oka.

S obzirom da je riječ o nepravomoćnoj presudi Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu izjavit će žalbu zbog odluke da se optuženom izrekne uvjetna osuda, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Za predmetno kazneno djelo propisna je kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

SirokiBrijeg.info