Josip Širić putem branitelja podnio prigovore na optužnicu o prisvajanju novca, od suda zatraženo oduzimanje imovine!

Optuženi Josip Širić je putem svoga branitelja podnio prethodne prigovore na optužnicu, ali su isti odbijeni kao neutemeljeni. Nakon toga zakazano je ročište radi izjašnjenja o krivnji.

Naime, optužnicom ovog tužiteljstva Josip Širić se tereti da je novac koji mu je predat u obavljanju poslova zadržao za sebe. Dakle, da je u vremenskom periodu od 2013. do 2015. godine za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 73.714,82 KM. Optuženi je kao uposlenik uposlenik poduzeća „L…“ d.o.o. Posušje, radio u stanici za tehnički pregled vozila i bio zadužen za poslove naplate pruženih usluga obavljenog tehničkog pregleda. Radeći na tom mjestu izdavao je fiskalne račune koje je nakon toga stonirao, a novac od stoniranih računa zadržavao za sebe.

Od suda je zatraženo da od optuženika oduzme imovinsku korist pribavljenu kaznenim djelom, te da mu izrekne sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja zvanja, djelatnosti ili dužnosti u vremenskom trajanju po određenju suda, potvrdio je za SirokiBrijeg.inf Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Za predmetno kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od najmanje tri godine zatvora, jer pribavljena imovinska korist prelazi 50.000 KM.

SirokiBrijeg.info