Home Sport Košarka Josip Naletilić prešao u redove košarkaša Čapljine

Josip Naletilić prešao u redove košarkaša Čapljine

0
Josip Naletilić prešao u redove košarkaša Čapljine

U pripreme 3. kolovoza će košarkaši Čapljine krenuti s nekoliko novih igračkih pojačanja, a među njima se ističe dobro poznato ime na našim i regionalnim terenima, Josip Naletilić (31), koji stiže iz Širokog Brijega kao rješenje na poziciji razigravača.

Naletilić potječe iz košarkaške škole Širokog u kojem je i igrao najveći dio svoje karijere, vraćajući se u klub s povremenih izleta u Šibenik i Zabok (Hrvatska), Craiovu (Rumunjska) te domaće ekipe, Student (Mostar) i Sloboda (Tuzla).

–Još prošle sezone sam imao kontakte s trenerom Čapljine, Borisom Džidićem. Moj prvi motiv za dolaskom u Čapljinu je sportski, odnosno veća minutaža nego sam je imao u Širokom. Drugi motiv je taj da mi je Čapljina relativno blizu i nisam htio čekati neku drugu ponudu, pogotovo radi situacije s koronavirusom. Zadovoljan sam sa svime, rekao je Josip Naletilić koji je dogovorio suradnju na jednu sezonu.

Čapljina je kao povratnik u elitni razred bh. košarke prošle sezone ciljala na ostanak u društvu najboljih, a ove žele iskorak.

–Ekipa se pojačala, a ambicije automatski porasle. Ipak moramo vidjeti kakav će to biti sastav, tko je u kakvoj formi, koliko je utjecala stanka, kakva će biti liga jer je trenutno sve neizvjesno. Ipak nadamo se da ćemo imati priliku boriti se za Ligu 6, govori Naletilić.

On je trenirao individualno u Širokom Brijegu i s kolegama košarkašima koji također čekaju angažman. Košarka kao dvoranski sport nosi puno više upitnika sa sobom s obzirom na situaciju s pandemijom koronavirusa, ali i zbog sustava natjecanja u BiH koji je još uvijek nepoznat.

–Ne znamo što će biti, koliko klubova će igrati i kad ćemo krenuti – sve su to veliki upitnici. S druge strane sigurno će igračima trebati vremena da se vrate u formu. Čak i kad imamo običnu ljetnu pauzu, takav je slučaj, a posebno sad poslije pet mjeseci neigranja, zaključio je Josip Naletilić.

Dnevni.ba