Još jedna pobjeda „Skauta“ s dvoznamenkastom gol razlikom

LJUBUŠKI – Još jedna u nizu rukometnih utakmica u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom u kojoj se je pobjednik znao i prije početka utakmice, nepoznanica je samo bila s kojom gol razlikom će Izviđač trijumfirati. Nakon šezdeset minuta igre i ta nepoznanica je otklonjena, „Skauti“ su pobijedili s četrnaest pogodaka razlike.

Ekipa iz Tuzle ni u jednom elementu rukometne igre nije mogla parirati domaćim rukometašima koji težili egzibicionim potezima i igri.

U prvi petnaestak minuta gosti su, dok su imali snage, koliko toliko, parirali „Skautima“ i držali rezultatski priključak. U 17. minuti bilo je 11:8, da bi u 27. minuti bilo 18:10, dakle za 10 minuta domaći su napravili seriju 7:2, čime je praktično pitanje pobjednika bilo riješeno.

U drugom poluvremenu domaći nastavljaju u istom ritmu tako da i drugo poluvrijeme, kao i prvo, završilo sa sedam pogodaka prednosti u njihovu korist. Trener Grbavac, i ovaj put, dao je priliku svima i pokušavao je ravnomjerno rasporediti minutažu svim svojim rukometašima koji su bili u sastavu.

Najefikasniji rukometaši Izviđača bili su oni najmlađi Josip Šarac i David Mandić koji su postigli po šest pogodaka, nešto stariji Ante Grbavac i Josip Ereš postigli su po pet pogodaka. Odličan je bio i vratar Ante Grbavac koji je za 15-tak minuta skupio 8 obrana.

Kod „Solara“ po tri pogotka postigli su Husejinović, Sejdinović, Đulić i Čamidžić.

U sljedećem 19. kolu Izviđač gostuje u Gračanici, gdje će u utakmici, koju će izravno prenositi BHRT1, odmjeriti snage s istoimenim domaćinom.

HRK Izviđač – RK Sloboda Solana 34:20 (19:12)

HRK Izviđač: Ivanković (3 obrane), I. Ereš (4 obrane, 2 sedmerca), A. Grbavac (8 obrana, 1 sedmerac), J. Ereš 5/3, Mandić 6, Marković, Čutura 1, Jarak 2, Šarac 6, Primorac 1, A. Grbavac 5, M. Pavlak, Hrstić 3, Rodin 4, Beljo 1/1.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Sloboda: Bojić (8 obrana, 1 sedmerac), Sabljić (1 obrana), Cerić 2, Husejinović 3, Sejdinović 3/1, Đulić 3, Kavazović 1/1, Hamzabegović 2, Abdi, Čamdžić 3, Hrustić 2, Jakić 1.
Trener: Mirza Bulić.

Isključenja: Izviđač 12 minuta, Sloboda 10 minuta.
Sedmerci: Izviđač 5/4, Sloboda 5/2.

Izvidjac.com