Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Jerko Ivanković – Lijanović: Očito se radi o daljnjem političkom pritisku kako bi ja odustao od političkog angažmana

Jerko Ivanković – Lijanović: Očito se radi o daljnjem političkom pritisku kako bi ja odustao od političkog angažmana

0
Jerko Ivanković – Lijanović: Očito se radi o daljnjem političkom pritisku kako bi ja odustao od političkog angažmana

Sud BiH osudio je Jerku Ivankovića – Lijanovića prvostupanjski na 12 godina zatvora i novčanu kaznu od 50 tisuća KM. U priopćenju Lijanović je poručio da je presuda nepravomoćna i politička ali i da će se boriti do kraja.

Priopćenje Lijanovića prenosimo u cijelosti:

”Jako mi je žao da je i Vijeće Suda BiH podleglo političkim utjecajima i pokušalo donijeti osudu za nešto što nisam počinio. Očito se radi o daljnjem političkom pritisku kako bi ja odustao od političkog angažmana.

Put do pravde i istine je dug i težak ali vjerujem da će biti dostižan i da ovakve presude temeljene na političkom utjecaju će biti poništene na višim sudskim razinama.

Ja odustati neću, boriti ću se za istinu do kraja jer ono što čovjeka nekada više boli i od neimaštine je nepravda.

2014. godine samo dva dana prije početka predizborne kampanje su me priveli i uklonili iz političkog procesa kao predsjednika izbornog stožera Narodne stranke Radom za boljitak, a na slobodu me pustili samo dva dana nakon završenih izbora i prebrojavanja glasova čime je očito da se sve vrijeme do danas radi o politički montiranom procesu”, izjavio je Jerko Ivanković Lijanović, lider Narodne stranke Radom za boljitak.

VIDEO – SLUČAJ LIJANOVIĆ & Co: Ekipi ukupno u prvostupanjskoj presudi 52 godine i osam mjeseci zatvora

SirokiBrijeg.info