Home Vijesti Crna kronika Jerkica poručuje: Neće me zaustaviti da se kandidiram za člana Predsjedništva BiH, ako treba idem i do Suda u Strasbourgu!

Jerkica poručuje: Neće me zaustaviti da se kandidiram za člana Predsjedništva BiH, ako treba idem i do Suda u Strasbourgu!

0
Jerkica poručuje: Neće me zaustaviti da se kandidiram za člana Predsjedništva BiH, ako treba idem i do Suda u Strasbourgu!

Žao mi je što je Sudsko vijeće izvelo zaključak pred Sudom u Tuzli na osnovu neistina i lažnih svjedočenja koja su plaćana po 50.000 KM i više o čemu postoje dokazi.

U mom dosadašnjem radu nema krivičnih djela. Ovu presudu doživljavam kao pokušaj presude svim poljoprivrednicima i onima koji traže posao u ovoj zemlji jer se pokušava osuditi moje povećanje poticaja i uvođenje novih poticaja tijekom mog mandata kao ministra u Vladi FBiH. Pokušava se osuditi svaki pozitivan trend koji sam uveo i kojim sam poboljšao stanje u poljoprivredi u tom periodu. Očito ćemo istinu i pravdu morati tražiti, ako bude potrebno i od Suda u Strasbourgu.

Evidentno je da ovaj pokušaj osude je poslužio za pokušaj mog zaustavljanja u pobjedi na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH na način kao što je zaustavljena pobjeda Narodne stranke Radom za boljitak 2014. godine mojim hapšenjem samo dva dana prije početka predizborne kampanje.

Napominjem javnost i stanovnike da je ova presuda nepravomoćna i da me neće zaustaviti da pravdu istjeramo do kraja i da se kandidiram na narednim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH i sa svim stanovnicima se izborim za prijeko potrebne promjene koje su neophodne u BiH, poručio je Jerko Ivanković Lijanović nakon današnje prvostupanjske presude kojom je u Tuzli osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina.

Povezane vijesti:

SLUČAJ LIJANOVIĆ & Co: Devet godina za razmišljanje o poticajima!

Dnevno.ba