Home Vijesti Crna kronika Jerki se ne ide još u Kaznenopopravnu ustanovu pa zatražio odgodu!

Jerki se ne ide još u Kaznenopopravnu ustanovu pa zatražio odgodu!

0
Jerki se ne ide još u Kaznenopopravnu ustanovu pa zatražio odgodu!

Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar u Vladi Federacije BiH i lider stranke Radom za boljitak, zatražio je odgodu izdržavanja sedmogodišnje zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu u Mostaru, doznaje Avaz.

S obzirom na to da se radi o pravosnažnoj presudi koja je objavljena još 1. listopadu prošle godine, Lijanoviću je prošlog tjedna stigao poziv za izdržavanje kazne.

“Dobio sam obavijest da preuzmem poziv, ali smo mi uložili zahtjev za odgađanje izdržavanja kazne. Sada čekamo odluku suda. Ili da sve odgodi ili da donese novi datum kada trebam ići na izdržavanje” – kaže Ivanković Lijanović.

Razlog za ulaganje odgode, kako kaže Lijanović, je “slanje apelacije Ustavnom sudu BiH, ali i Europskom sudu za ljudska prava u Strazburu”.

Lijanovića je Vrhovni sud Federacije pravosnažno osudio na sedam godina robije po optužnici Tužiteljstva Tuzlanskog kantona za zloupotrebu položaja i ovlasti vezano uz nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području ovog kantona i FBiH od 2011. do kraja 2014. godine, prenosi Avaz.

SirokiBrijeg.info