Jednostavni dodatak Google Chroma za snimanje radne pozadine na računalu

Prednosti “screencastinga”, odnosno snimanja zaslona računala u realnom vremenu su brojne, a ova ekstenzija za Google Chrome to čini nevjerojatno jednostavnim.

Ako s nekim želite podijeliti određene “akcije” svojega rada na računalu, napraviti kratki video tutorijal, opisati problem koji imate ili bilo što drugo vezano uz “screencasting” ova Google Chrome ekstenzija je – savršeno rješenje. Dovoljno je da skoknete na repozitorij aplikacija za Google Chrome na kojem se nalazi Screencastify i instalirate spomenutu ekstenziju. Nakon instalacije u desnom gornjem kutu će vam se pojaviti malena ikonica kojom započinjete akciju snimanja svojega zaslona…

Cijeli je proces nevjerojatno jednostavan, možete birati što ćete snimati; trenutačni “tab” u Chromeu, desktop vašeg računala ili možda ono što će zabilježiti vaša web kamera, ako vam je do toga. Možete snimati sistemski zvuk, ali i zvuk s mikforona, možete odrediti u kojoj rezoluciji i s koliko “frameova” po sekundi će se snimiti video… Tu su i dodatne opcije dodavanja zabilješki i slično. Nakon što ste gotovi, dovoljno je kliknuti “stop” i to je to. Snimljeni video možete spremiti na svoje računalo, Google Drive ili ga odmah podijeliti na YouTube kanalu.

Besplatna verzija ima određena ograničenja, primjerice, dužina videa je maksimalno 10 minuta, a u desnom gornjem kutu će se “zalijepiti” “watermark” koji će nekima smetati. Ako ga pak želite maknuti, potrebna je jednokratna uplata u iznosu od 20 eura. U svakom slučaju, uz brojna druga, što komercijalna, što besplatna rješenja za snimanje desktopa odnosno “screencasting”, ovo je definitivno jedno od najjednostavnijih, ako ne i najjednostavnije.

Zimo.co