Radeći na suzbijanju stavljanja u promet opojnih droga, dana 22.05.2020. godine u 08.30 sati, policijski službenici PU Široki Brijeg su u mjestu Visoka Glavica, grad Široki Brijeg, zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke VW Passat, BiH registarskih oznaka, kojim je upravljao D.P.(44) iz mjesta Višnjica, Donji Mamići, općina Grude, kojom prilikom su policijski službenici vizualnim pregledom vozila uočili zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, dok je gore imenovani D.P. fizički nasrnuo na policijske službenike, nakon čega je isti uz minimalnu uporabu sile lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kazneno djelo iz čl.358 KZ F BiH Sprječavanje ovlaštene službene osobe u obavljanju službene radnje.

Policijski službenici PU Široki Brijeg su o svemu navedenom izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, te je na temelju Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, uz nazočnost dežurnog županijskog tužitelja ŽZH, te pruženu pomoć Granične policije BiH i jednog službenog psa, izvršen pretres vozila, kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi gore imenovani D.P.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, veća količina oružja i streljiva različitog kalibra, kao i veća svota novca, te je isto izuzeto na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od navedenog D.P.

Policijski službenici PU Široki Brijeg će po kompletiranju predmeta uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu protiv osumnjičenog D.P.(44) zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kazneno djelo iz čl.358 KZ F BiH Sprječavanje ovlaštene službene osobe u obavljanju službene radnje i kazneno djelo iz čl.371 KZ F BiH Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Uprava policije ŽZH