Javni poziv za nominacije za nagradu „Gordana Jelić“ za najbolje volontere u 2019. godini

Zaklada fra Mladen Hrkać poziva zainteresirane fizičke i pravne osobe (neprofitne organizacije, udruge, zaklade, javne ustanove, općine, gradove i mjesne zajednice) iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske da podnesu prijave s prijedlozima kandidata ili kandidatkinja iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, za dodjelu Nagrade „Gordana Jelić“ za volontera 2019. godine.

Nagrada se dodjeljuje fizičkim osobama za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti u 2019. godini čime se značajno doprinijelo poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te razvoju humanijeg društva i razvoju volonterstva.

Nagrada će se dodijeliti u 2 kategorije:

1.Nagrada za volontera/volonterku 2019. godine u Bosni i Hercegovini

Za kandidata/kandidatkinju u ovoj kategoriji može biti predložena osoba:

a) koja je volontirala na području Bosne i Hercegovine;

b) koja je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja Bosne i Hercegovine (organizacija, udruga, ustanova, županija, gradova, općina…) sa više od 60 volonterskih sati;

2.Nagrada za volontera/volonterku 2019. godine u Republici Hrvatskoj

Za kandidata/kandidatkinju u ovoj kategoriji može biti predložena osoba:

a) koja je volontirala na području Republike Hrvatske;

b) koje je tijekom posljednjih 12 mjeseci doprinijela radu pravnih osoba s područja Republike Hrvatske (organizacija, udruga, ustanova, županija, gradova, općina…) sa više od 60 volonterskih sati;

Ime dobitnika Nagrade „Gordana Jelić“ za Volontera 2019. godine biti će objavljeno 5. prosinca, na Međunarodni dan volontera.

Svečana dodjela Nagrade biti će održana u nedjelju 15. prosinca, na obljetnicu smrti i u čast preminule profesorice Gordane Jelić iz Širokog Brijega čije je volontersko djelovanje u radu humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ ostavilo velik i iznimno značajan trag.

Zainteresirane fizičke i pravne osobe mogu predložiti kandidate za nagradu tako što će ispuniti Obrazac za nominacije za Volontera 2019. godine i isti dostaviti na jedan od tri predložena načina: e-mailom na info@humh.ba, poštom ili osobno ( u zatvorenoj kuverti s naznakom „Volonter 2019. godine – Nagrada „Gordana Jelić“ ) na jednu od adresa:

Zaklada fra Mladen Hrkać
Trg Stjepana Radića 3
88220 Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina

Zaklada fra Mladen Hrkać
Fra Didaka Buntića 72
10000 Zagreb, Hrvatska

Prijave se zaprimaju do 25.11.2019. do 16:00 sati (za prijave koji se dostavljaju osobno) i do 23:59 sati za prijave koje se dostavljaju e-mailom ili poštom.

Obrazac za nominacije se nalazi se na sljedećem linku: http://www.humh.hr/natjecaji.asp

Zaklada fra Mladen Hrkać