Javna rasvjeta staze na vodopadu Kravica

LJUBUŠKI – Projekt vrijedan 300.000 KM na vodopadu Kravica pušten je u rad. Riječ je o upravnom objektu JP Parkovi d.o.o Ljubuški i javnoj rasvjeti staze na spomenutom vodopadu.

Budući da Federalno ministarstvo okoliša i turizma već godinama podržava ulaganje u Vodopad Kravica, projekt je službeno u rad pustila resorna federalna ministrica Edita Đapo. Ministrica Đapo je istaknula da je tim projektom dodatno unaprijeđena turistička infrastruktura na vodopadu Kravice, koji je jedno od najvažnijih turističkih odredišta u BiH, gdje se iz godine u godinu bilježi rast posjeta.

– Federalno ministarstvo okoliša i turizma oduvijek je podržavalo projekte i inicijative vezane za Vodopad Kravice, te će i u budućnosti isto činiti kako bi se ovaj prirodni dragulj sačuvao i iskoristio za uvezivanje turističke ponude u Hercegovini, te na taj način zadržali turisti da duže borave u našoj zemlji. Zajedničkim djelovanjem postići ćemo da turisti budu zadovoljni, povećati prihode od turizma, a istovremeno zaštititi i prirodu – kazala je ministrica Đapo.

Načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić proteklih godina je omogućio ulaganje značajnih sredstava u ovaj lokalitet koji ima svoj potencijal.

– Ovim događajem obilježavamo još jedan korak u ukupnom planu uređenja i upravljanja, ali i zaštite ovoga bisera, ne samo Hercegovine, nego i šire. Potencijal je tu, mogućnosti su velike, a turizam je jedan od naših mogućnosti i pravaca razvoja – rekao je načelnik Barbarić.

O značaju objekta, ali i odgovornosti koju JP Parkovi d.o.o Ljubuški imaju prema ovom lokalitetu, govorio je Vedran Markotić, direktor ovog javnog poduzeća.

– Upravljanje lokalitetom izvanredne prirodne ljepote i rijetkosti Kravicom za nas je velika odgovornost i obveza, ali i velika čast da ovaj dio našeg zavičaja sačuvamo i zaštitimo za buduće generacije. Prije četiri godine krenuli smo sa željom i voljom da nešto promijenimo, te ovaj prostor oplemenimo i zaštitimo, nadam se da smo na dobrom putu – kazao je Markotić te ponovio kako su od samog početka imali neograničenu potporu Općine Ljubuški i načelnika Nevenka Barbarića te posebnu zahvalu uputio Editi Đapo, ministrici okoliša i turizma FBiH.

Fena