Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo JAVIO SE ČIKA JERKO: Radnici ustrajte u svojim pravima za veće satnice na poslu

JAVIO SE ČIKA JERKO: Radnici ustrajte u svojim pravima za veće satnice na poslu

0
JAVIO SE ČIKA JERKO: Radnici ustrajte u svojim pravima za veće satnice na poslu

Povodom prijedloga općeg kolektivnog ugovora za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine i utvrđivanja da minimalna satnica radnicima bude 3,59 KM u ime članova Narodne stranke Radom za boljitak šaljem punu podršku Savezu samostalnih sindikata BiH i svim vrijednim radnicima da ustraju u svojim zahtjevima.

Na ovaj način bi barem minimalno umanjili nezadovoljstvo radne snage i možda dali nadu i mladima da manje odlaze u inozemstvo da traže u tuđini posao za veće dnevnice. Posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je do sada trenutna satnica u Njemačkoj, u koju se najviše odlazi trbuhom za kruhom, skoro devet eura, što znači pet puta veća od ove koja se predlaže radnicima u FBiH koja svakako treba da bude samo početno rješenje do slijedećeg povećanja, napisao je Jerko Lijanović preko svog Facebook profila.

p.s. pretpostavljamo kako je ovom svojom “poslanicom” razmišljao i na radnike koji su radili u njegovim firmama i koji su se danonoćno po snijegu, ledu, buri i kiši pod bijelim šatorom borili za svoja prava i svoje plaće i doprinose koji godinama nisu uplaćivani, a on dočeka u međuvremenu desetljetnu robiju, a njegovi tadašnji radnici…..

MAFIJA ŽEŠĆA: Od snabdijevanja HVO-a, pokvarenih proizvoda, suradnje sa Čovićem do zatvora!

SirokiBrijeg.info