Obični smrtnici u našoj županiji nemaju pojma kakve se sve radnje i kriminal odvija u njoj i to na dnu, na sredini i na vrhu hranidbenog lanca. Taj hranidbeni lanac je prožet kriminalom od kojeg se ježi koža, a dlake kostruše.

Tako je gadno uroniti u taj društveni smrad, kojeg je vlast HDZ-a gojila, a ne samo dopustila. Ali, što se mora, mora se, treba taj kriminal iskorijeniti i nikada ga više ne omogućiti. Bez njega ćemo imati budućnost, a s njime iz dana u dan smo bliže istrijebljenju, piše portal Ljubuski.info.

Djelić posuške priče o Miroslavu Galiću, prvom “krimolovcu” u ŽZH

SIPA – agencija za istragu i zaštitu BiH zaprimila je, po obavljenim radovima, prijavu u kojoj je navedeno kako je, prilikom renoviranja zgrade PU Posušje 2006. godine, došlo do nezakonitosti na način da je Zoran Galić, tadašnji zapovjednik PP Posušje, izlobirao da poslove renoviranja zgrade policije u Posušju, bez provedenog javnoga natječaja, obavlja njegov kum Miroslav Galić s nekolicinom osoba, govore izvori portala Ljubuski.info iz PU Posušje. Miroslav Galić je te 2006. godine osuđen na kaznu zatvora od 15 mjeseci zbog krivotvorenja javnih isprava i milijunske štete nanijete ŽZH, a sada je načelnik Krim policije MUP-a ŽZH. U prijavi je stajalo da su masno naplatili renoviranje zgrade.

SIPA je preko FUP-a prijavu proslijedila na postupanju MUP- u ŽZH i Tužiteljstvu ŽZH. Pokupila je svu višegodišnju prašinu u ladicama inspektora i naravno da ništa nije poduzeto.

Zanimljiva je činjenica da je u to vrijeme Miroslav Galić bio izbačen iz policije, oduzeta mu je akreditacija od IPTF-a zbog počinjenih kaznenih djela dok je bio načelnik PU Posušje, ali je u isto vrijeme obavljao radove na renoviranju zgrade u kojoj je ta kaznena djela počinio.

Primao je plaću načelnika. Pitamo se kako? Odgovore bi trebao dati on sam iako to godinama izbjegava, ali i ostale osobe umočene u medonosnu košnicu zvanu MUP ŽZH.

miroslavgalic26022016

Premlaćivanja

Naši izvori u Posušju, uz sve naprijed kazano, decidirano tvrde da svaki Posušak o kriminalu, koruptivnim i brutalnim policijskim radnjama Miroslava Galića, zna mnogo, ali se o tome ne želi govoriti.

Prije nekoliko godina Galić je pretukao osobu u zgradi PU Posušje (poznati su svi podaci o kojoj je osobi bila riječ i način premlaćivanja), da bi se nakon premlaćivanja pomokrio po pretučenom tijelu. Sama pomisao na ovaj strašan čin je jeziva i nevjerojatna, ali kada smo doznali identitet osobe i uvjerili se u vjerodostojnost kazanog, potrebno se još jednom upitati tko je Miroslav Galić i kojoj strukturi osoba on pripada. Zašto je taj čovjek još u MUP-u ŽZH, je li on na vrhu kriminala ili netko stoji iza njega? Pred MUP-om ŽZH je vrijeme rješavanja stanja i davanja odgovora.

Veze s Draganom Topalović

“Galići su više godina u izuzetno dobrim odnosima s Draganom Topalović suprugom Mate Šimića”, kažu sugovornici portala Ljubuski.info, pa ne čudi činjenica da je ista dobila odobrenje za oružje. Odobrenje za nošenje oružja je izdala PU Grude, a načelnik Miro Pejić će kazati u istrazi tko je to uradio i po čijoj zapovijedi. Navedena Dragana Topalović je radila u ugostiteljskom objektu u Posušju u vlasništvu kuma Miroslava Galića, kao konobarica.

ŽZH ima prema popisu oko 95 tisuća stanovnika, a tako snažnu kriminalnu organiziranost. Svaki komentar je suvišan, jer s riječi treba prijeći na rješavanje problema kriminala u državnim institucijama, koje su otvorile zaštitni kišobran za kriminalno podzemlje.

Ljubuski.info