Poštovani g. Jelić,

U svom dopisu iznijeli ste više neistina, a jedna od najvećih je da sam svoje kolege, prosvjetne djelatnike, optužila za nerad. Moje kolege su u ovoj priči s online nastavom dali sve od sebe i obavljaju online nastavu na najbolji mogući način, sukladno svojim mogućnostima i mogućnostima učenika.

Naravno da im treba čestitati. I njima i učenicima i roditeljima koji su se odlično snašli u ovakvoj situaciji te uspješno provode nastavu na daljinu.

Ne znam otkud Vam uopće ideja da sam izjavom, da su neki ležali kući i smišljali kako će nam napakostiti, mislila na prosvjetne djelatnike? Mislila sam na par ljudi koje ne želim javno imenovati.

Vi ste taj koji se treba ispričati što ste me prozvali za nešto što nisam napisala i što ste prosvjetne djelatnike povezali s neradom.

Izjavili ste i da Zavod postoji 5 godina što nije točno. Zavod za odgoj i obrazovanje je formiran u siječnju 2018. godine. Da Vas uistinu zanima rad Zavoda i da želite točne i istinite podatke, došli bi u Zavod gdje bi Vam odgovorili na sva pitanja. Kažete da su Vam primanja umanjena 20 posto. Jesu, ali niste Vi predložili to smanjenje, kao ni ukidanje paušala. Predložili ste samo ukidanje financiranja Zavoda za odgoj i obrazovanje i ukidanje financiranja političkih stranaka.

Ne pišem ovo jer želim da se ikome smanji plaća. Pišem da Vam ukažem na činjenicu da kad predlažete ovakve mjere trebate prvo poći od sebe. Pohvalno je što je donesena ovakva Odluka kojom donositelji Odluke najviše umanjuju sebi.

U ovakvoj teškoj situaciji kad bi trebali dati sve od sebe i biti potpora jedni drugima, Vi tražite da se jednoj ustanovi koja aktivno radi od prvog dana ukine financiranje. Da djelatnici Zavoda ostanu bez ikakvih primanja.

Dužnost skupštinskih zastupnika je da ispituju svačiji rad. Slažem se! Samo ne vidim da preispitujete rad drugih ustanova i da ste predložili da se još nekoj ustanovi ukine financiranje.

Također je njihova dužnost i moralna odgovornost govoriti istinu. Vi ste u svom dopisu napisali neistine!

Ne zaboravite da predstavljate Hrvatska zvona, a ne sebe osobno!

Lijep pozdrav,
Jadranka Bošnjak