Rukometaši Izviđača u savršenih dvadeset minuta drugog poluvremena rezultatski su do nogu potukli momčad Gračanice rezultatom 15:10. Mladost Izviđača u tih dvadeset minuta prosto je letjela parketom Gradske športske dvorane u Ljubuškom, obrana je bila neprobojna, a u napadu se pogađalo iz svih pozicija.

Prvih pola sata nije nagovještavalo da bi izabranici Tonija Čoline mogli do pobjede, a kamoli do osam pogodaka viška za uzvrat u Gračanicu. Gosti iz Gračanice u 12. minuti su imali četiri gola viška (2:6), mada je taj rezultat bio više plod promašenih prilika „Skauta“ nego dominantne igre gostiju. Nedugo nakon toga, Izviđač je konsolidirao svoje redove i uzvratio s četiri vezana pogotka za poravnanje na 6:6 u 17. minuti. Zgodicima Domagoja Alilovića i Stjepana Jozinovića „Skauti“ prvi put dolaze do prednosti (8:7) u 17. minuti. Međutim, od 22.minute pa do kraja poluvremena, za Izviđač pogađa samo Nikola Primorac dok gosti pogađaju četiri puta i na odmor se odlazi s njihovom prednošću (10:12).

Drugo poluvrijeme i druga slika na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom. Kao da su na parket istrčale druge dvije momčadi. Momčad u crnim dresovima prosto je letjela terenom i već u 36. minuti vraća rezultatsku prednost (14:13). Pogotkom Mile Ćuzovića, Gračanica poravnava na 14:14, ali, nakon toga, uraganski odgovaraju „Skauti“, serijom 11:3, i u 55. minuti odlaze na nevjerojatnih „plus osam“. Izviđač je u 58. minuti imao i devet pogodaka viška, ali do kraja gosti pogađaju dva puta, a Izviđač jednom, za konačnih 29:21 i veliko slavlje mladića u crnim dresovima. Mada je nepravedno bilo koga posebno isticati, jer svi su dali svoj doprinos ovoj visokoj pobjedi, svatko je besprijekorno odigrao svoju rolu koju mu je namijenio trener Toni Čolina, ipak, prevaga u drugom poluvremenu bio je Domagoj Alilović, koji je za 30 minuta postigao šest pogodaka, preuzimao je odgovornost u odsudnim trenucima i pogađao. Uz bok, po efikasnosti, bili su mu Stjepan Jozinović s pet, Milan Vukšić i Nikola Primorac s po četiri pogodaka. Kad je trebalo pogađali su, a i lavovski se u obrani borili Ivan Miličević i Dragan Šoljić. Matej Mandić je ponovno briljirao s 14 obrana.

Kod Gračanice 7 golova postigao je Omer Mehmedović, 6 Vladimir Tomić, dok je Đorđe Bosić skupio 12 obrana.

Uzvratni susret između ove dvije momčadi igra se za sedam dana u Gračanici. Još ništa nije gotovo, „Skauti“ jedino s ovakvim pristupom mogu računati na prolaz na završni turnir, sve ostalo bi moglo biti kobno. Nadamo se da ovo nije jedan bljesak već nagovještaj stvaranja jednog novog mladog i moćnog Izviđača.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Gračanica 29:21 (10:12)

RK Izviđač CO: Grbavac (1 obrana, 1 sedmerac), Mandić (14 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 4/1, Alilović 7, Kos, Odak, Jozinović 5, Primorac 4, Šoljić 1, Lukenda, Mišetić 1, Maretić 1, Miličević 3, Pavlović, Buntić 2, Muhović 1.

Trener: Toni Čolina.

RK Gračanica: Đ. Bosić (12 obrana, 2 sedmerca), Pejčinović (1 obrana), Tomić 6/3, B. Bosić, Šestan,Radičević,Tufekčić 2, Ćuzović 2, Mehmedović 7/3, Džinović 2, Mehmedčehajić, Živanov 1, Jovanović, Musić, Šuša, Perović 1.
Trener: Damir Doborac.

Isključenja: Izviđač CO 14 minuta, Gračanica 8 minuta.

Sedmerci: Izviđač CO 3/1, Gračanica 8/6.

Izvidjac.com