Izviđač uvjerljiv protiv sarajevske Bosne

Utakmica između rukometaša Izviđač Central osiguranje i rukometaša sarajevske Bosne više je izgledala na “igru mačke i miša” nego na igru dvije ravnopravne rukometne momčadi. Momčad Bosne, višestruki prvak države, ni u jednom segmentu rukometne igre nije mogala parirati rastrčanoj momčadi „Skauta“.

Od prve minute, utakmica je ušla u „jednosmjernu ulicu“ u kojoj su domaći rukometaši punili mrežu nemoćnog Samira Halikovića, vratara sarajevske momčadi. Dobra obrana i brze kontre rezultirale su visokim vodstvom domaćih (13:3) već u 20.minuti. Poluvrijeme je okončano rezultatom 21:7, što znači da je prednost narasla na „plus 14“.

U drugom poluvremenu domaći su malo „spustili gas“ tako da su rukometaši Bosne došli do daha. Trener Ivandija je dao priliku svima da igraju, jedini koji nije ulazio u igru je bio vratar Marko Ivanković. Iskazao se mladi sedamnaestogodišnji Milan Vukšić „Mića“ koji je atraktivnim potezima i golovima u nekoliko navrata podigao publiku na noge.

Na koncu završilo je uvjerljivom pobjedom rukometaša Izviđač Central osiguranje rezultatom 37:19.

Najefikasniji u domaćoj momčadi bili su David Mandić i Božidar Leković sa po pet pogodaka, vratar Ivan Budalić „skinuo“ je 14 lopti.

Kod Bosne Kerim Torlaković postigao je šest pogodaka, Čavčić pet, dok je vratar Samir Halilković obranio dvanaest udaraca na svoj gol.

Sljedećeg vikenda u sklopu 18.kola Premijer lige rukometaše Izviđača očekuje teško gostovanje u Goraždu, kod ekipe koja u toj utakmici traži „slamku spasa“ u borbi za opstanak.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Bosna 37:19 (21:7)

RK Izviđač CO: Ivanković , Budalić (14 obrana, 4 sedmerca), Miličević 2, Mišetić 2, Alilović 4, Mandić 5/1, Marković, Čutura 4, Leković 5, Bubalo 1, Kaluđerović 3, Grbavac, Vukić 1, Pavlak 2, Vučić 4, Vukšić 4/1.

Trener: Silvio Ivandija.

RK Bosna: Haliković (12 obrana, 1 sedmerac), Bašić, Tahirović, Čakal, Čavčić 5, Begić, Karamehmedović, Šestan, Burnazović, Torlaković 6/1, Muhović 3, Gušić 1, Hušić, Balta 4/3.

Trener: Sanjin Kolaković.

Isključenja: Izviđač CO 12 minuta, Bosna 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač CO 3/2, Bosna 8/4.

Izvidjac.com