Home Ostale rubrike Auto - Moto Izmjena i dopuna Pravilnika o registriranju vozila kojima je registracija istekla od 16. ožujka do 30. travnja 2020.

Izmjena i dopuna Pravilnika o registriranju vozila kojima je registracija istekla od 16. ožujka do 30. travnja 2020.

0
Izmjena i dopuna Pravilnika o registriranju vozila kojima je registracija istekla od 16. ožujka do 30. travnja 2020.

Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine donijelo je Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registriranju vozila.

Potreba za donošenjem ovog pravilnika javila se uslijed proglašenja stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH uzrokovane pandemijom koronavirusa, a sve kako bi Ministarstvo pomoglo građanima svoje zemlje, poštujući sve zakonske odrednice.

Nakon što je ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović predložio donošenje odluke o produženju važenja registracije vozila u Bosni i Hercegovini za vozila koja su registrirana u BiH, a čija je potvrda o registraciji istekla poslije 15. ožujka ove godine do 30. travnja ove godine, koja nije dobila podršku na sjednici Vijeća ministara BiH održanoj 1. travnja ove godine, predmetna oblast je uređena kroz izmjene Pravilnika.

Stoga je u Pravilnik dodat stav u kojem stoji da se: “za vozila čija je registracija istekla nakon 16. ožujka 2020. godine, zahtjev za produženje registracije vozila može podnijeti najkasnije 90 dana od dana prestanka stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH, a ukoliko se zahtjev za produženje registracije vozila ne podnese do roka predviđenog ovim članom, vozilo se službeno odjavljuje iz evidencije registriranih vozila, a vlasnik vozila dužan je vratiti registarske tablice nadležnom organu u roku od osam dana”.

Pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o registriranju vozila je upućen na objavu u Službeni glasnik Bosne i Hercegovine, a stupa na snagu narednog dana od dana objave, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

SirokiBrijeg.info