POSUŠJE – Veliko je zanimanje za tijek radova na graničnom prijelazu Vinjani Gornji (RH) – Osoje (BiH) koji su nastavljeni i ovih dana.

Riječ je o jednom od dva stalna granična prijelaza za međunarodni promet putnika i robe. Drugi je GP Vinjani Donji, kod Gruda.

To su vrlo frekventni granični prijelazi prema RH, pa je riječ o nužnoj investiciji čija će ulaganja dovesti do proširenja postojećih kapaciteta samog graničnog prijelaza. Izvođači radova postavili su temelje budućim stacioniranim objektima i već se naziru konture projekta.

Plan realizacije predviđa i proširenje prometnih trakova, što bi dovelo do bržeg protoka robe i putnika. Nakon završetka čitavog projekta, GP Vinjani Gornji (prema Posušju, BiH) bit će jedan od najmodernijih graničnih prijelaza. Ako to dopuste vremenske prilike, završne konture obnovljenoga GP-a trebale biti završene u skladu s planiranim rokovima.

Iz Općine Posušje već su ranije pristigle informacije kako su sredstva za izradu projektne dokumentacije o rekonstrukciji graničnog prijelaza Osoje osigurana. Uz to, u posuškoj Općini već vrše pripremu svih relevantnih podataka radi što skorijeg završetka projekta. Stoga je Općina stavila na raspolaganje partnerima svoje nadležne službe.

Pero Crnogorac / Vecernji.ba