LJUBUŠKI – Središnje izborno povjerenstvo BiH, vratilo je na ponovno postupanje OV Ljubuški da izabere trećeg člana Općinskog izbornog povjerenstva.

Utvrđeno je da je izbor Željka Perića od strane Povjerenstva za izbor i OV Ljubuški bio namješten i nezakonit. Saga oko izbora traje već više od jedne godine, jer HDZ BiH nema kadrova za popunjavanje ovog mjesta, piše Ljubuski.info.

Začuđuje nezakonit rad općinskog povjerenstva za izbor u sastavu: Gojko Grbavac, Milena Jelavić (bivša sutkinja Općinskog suda u Ljubuškom) i Ankica Šaravanja. Naime, valjda slučajno i posve nenamjerno, nisu utvrdili da Željko Perić ne ispunjava uvjete natječaja, jer je priložio uvjerenje da je bio sudionik u izbornom postupku 2012. godine izdano od strane udruge “Volim Ljubuški”, kojeg je potpisao predsjednik udruge Slaven Tomić.

Pravovaljano uvjerenje mu je mogla izdati samo općina Ljubuški.

Sve to nije primjetila niti tajnica OV Ljubuški Vjerica Vukojević, a predsjednik vijeća Tihomir Kvesić priznaje samo zakon stranke, a ne one koji su na snazi donijeti od strane zakonadavne vlasti županije, federacije i države.

Općina Ljubuški mora poštovati zakon u izboru kandidata.

Ljubuski.info