LJUBUŠKI – Na današnjem ročištu u prisustvu svoga branitelja optuženi Ivica Lončar (37) pred sucem za prethodno saslušanje Općinskog suda u Ljubuškom porekao je krivnju zbog izazivanja opće opasnosti.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi Ivica Lončar tereti se da je opće opasnim sredstvom-vozilom, izazvao opasnost za život ljudi.

Dana 9.11.2016. godine, oko 11,00 sati u mjestu Gornji Radišići, općina Ljubuški, optuženi je upravljao vozilom marke „Passat“, kojim je udario jednog policijskog službenika i pobjegao sa lica mjesta. Naime, policijski službenici PU Ljubuški sumnjajući da optuženi kod sebe ima nedopuštena opojna sredstva u namjeri da ga zaustave i kontroliraju vozilom su mu blokirali put i izdali zapovijed da stane. Optuženi se oglušio na zapovijed i nastavio se kretati u smjeru policijskih službenika koji su se nalazili izvan svojih službenih vozila, te tom prilikom desnom prednjom stranom vozila „Passat“ udario policijskog službenika i pobjegao sa lica mjesta.

Radi boljeg razumijevanja postupka, s obzirom da je optuženi porekao krivnju predmet će se proslijediti sucu radi zakazivanja glavne rasprave, kazao je za portal SirokiBrijeg.info, Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info