Ivan Sesar: Straha nema, daj Bože da bude ispunjena Grbavica

ŠIROKI BRIJEG – Jedan od derbija 19. kola BHT Premijer lige BiH bit će odigran na stadionu Grbavica gdje će snage odmjeriti stari poznanici Željezničar i Široki Brijeg.

Nema sumnje da će atmosfera na Grbavici biti na visokom nivou, a toga je svjestan i nekadašnji bh. reprezentativac Ivan Sesar koji je uoči nedjeljne utakmice sa velikom dozom respekta govorio o Željezničaru.

“Imao sam priliku ranije živjeti u Sarajevu i znam vrlo dobro kakav je Željo klub. O samoj povijesti i navijačima ne treba trošiti previše riječi, a sada se stvorila i velika euforija nakon dovedenih pojačanja. Željezničar je, barem na papiru, napravio dobar posao i mi imamo stvarno veliki respekt, ali isto tako znamo ko je i što je Široki Brijeg. Sa dobrim timom i kvalitetnom trenerom idemo uzdignute glave u Sarajevo i daćemo svoj maksimum da ostvarimo pozitivan rezultat”, kazao je Ivan Sesar u razgovoru za SportSport.ba.

Eventualno ispunjeni stadion neće predstavljati pritisak za Široki Brijeg.

“Mi bismo sutra potpisali da igramo cijeli život pred ispunjenim stadionom. To će sigurno popraviti atmosferu i Željezničar će imati dodatni vjetar u leđa, kao i mali pritisak. Meni osobno to ne predstavlja nikakav strah i najradije bih volio da za dvije minute počne utakmica. Daj Bože da bude ispunjen stadion.”

Sesar je istakao da će Široki Brijeg u predstojećoj utakmici moći računati na gotovo sve igrače, a osvrnuo se na kraju i na ambicije svoje momčadi.

“Primarni cilj Širokog Brijega je Europa. Svjesni smo težine toga i kluba u kojem igramo, gdje stvarno rukovodstvo u svakom trenutku ispoštuje svoje obaveze i godinama smo najstabilniji klub u ligi. Pred nama je odgovornost, ali reći ću skromno da se sa sadašnjim timom i trenerom možemo uključiti u borbu za titulu i Kup BiH”, zaključio je Ivan Sesar na kraju razgovora.

Podsjećamo, Sesar je u Široki Brijeg stigao u ljetnom prijelaznom roku iz Dunajske Strede. Tokom svoje dosadašnje karijere još je nastupao za FK Sarajevo, Akhisarspor, Elazigspor, Lokomotivu, Koper i Zagreb.

SportSport.ba