Istragu protiv tužitelja Tužiteljstva ŽZH Mladena Hrstića vodi Tužiteljstvo ZDK

Zbog utemeljenih sumnji da je tužitelj Tužiteljstva ŽZH  Mladen Hrstić počinio kaznena djela nesavjesnim radom u službi, zlouporabom položaja i ovlasti, te prikrivao kaznena djela u slučaju Miroslava Galića, načelnika Odjela kriminaliteta MUP-a ŽZH, pravomoćno osuđene osobe za teška kaznena djela krivotvorenja javnih isprava i dr., Federalno tužiteljstvo je predmet istrage dodijelilo Tužiteljstvu Zeničko – dobojske županije, doznaje se iz Tužiteljstva ŽZH..

Tužitelj Hrstić nije postupio prema zahtjevu Federalnog tužiteljstva, te je napravio s neznatnim korekcijama, novi Nalog o neprovođenju istrage, iako je kao tužitelj morao ući u sadržaj nezakonitih rješenja donijetih od strane bivših ministara MUP-a ŽZH i ravnatelja policije, koji su prikrivali kriminal.

Oko Miroslava Galića je potpuno jasna situacija. Tako bi se nakon 10 godina o pravomoćne presude trebao ponovno naći na sudu, zajedno sa onima koji su ponovili kaznena djela, zbog nezakonitih obnašanja funkcija, stječući materijalnu i novčanu korist, a radeći na zataškavanju kriminala, iako je i sam znao da se radi o nezakonitim radnjama.

Oko ovog slučaja poznata su imena svih osoba, koje su u nezakonitim radnjama sudjelovale, a kako doznajemo istražni postupak bi mogao biti proširen na još neke institucije.

Ljubuski.net