U predmetu u kojem je zahtjev za nabavku kratkog oružja podnio Mario Herceg, iz Ljubuškog, na nezakonit način se od strane tadašnjeg ministra policije Zdravka Borasa i tadašnjeg zapovjednika Tomislava Šarića pogodovalo Mariju Hercegu da dobije dozvolu za držanje i nošenje oružja, iako ju, po priloženoj dokumentaciji i cijelom nakaradno vođenom postupku, nije mogao dobiti.

Ovo nezakonito postupanje je uočeno na odjelu za oružje Policijske Uprave Ljubuški, od strane djelatnika koji radi na tom odjelu, a spomenute nezakonite radnje su napravljene dok je isti djelatnik bio na godišnjem odmoru.

Pošto traženi odgovor na opisane postupke nije dobio u PU Ljubuški, djelatnik s odjela za oružje je podnio kaznene prijave protiv osoba koje su svojim postupcima vidljivo, u više navrata, prekršile zakon, a radi se o tadašnjem ministru Zdravku Borasu i tadašnjem zapovjedniku Tomislavu Šariću, koji su u vrlo prisnoj i prijateljskoj vezi sa spomenutim Hercegom.

Po podnesenoj kaznenoj prijavi, Županijsko Tužiteljstvo i Federalna Uprava policije su zatražili istragu od MUP-a ZHŽ i tada počinju igre i igrice Borislava Leke, koji u takvim igrama dokazano “dobro pliva”, ali i drugih na relaciji Ured Komesara policije – istražni odjel krim policije MUP-a ZHŽ.

U novonastaloj situaciji svi “peru ruke” i žele zataškati cijeli slučaj, prebacujući odgovornost na drugoga kako bi se pokušali spasiti kaznenog progona, ali stvari su ovaj puta otišle tako daleko da povratka nema, tim više jer je u slučaj uključena i Federalna Uprava policije čiji istražitelji su dodatno upoznati s pokušajem zataškavanja cijelog slučaja.

I, umjesto da na cijeli slučaj reagira Komesar policije Milan Galić i izda zakonite naloge, na njegovu reakciju se, po običaju, čeka, što mu ne ide u prilog, jer će njegovo postupanje, odnosno nepostupanje biti ponajprije razmatrano na Neovisnom odboru, ali i kod istražitelja viših instanci koji su ovaj put dobro “zagrizli u slučaj”.

Novonastala situacija je prvo veće iskušenje i za novog ministra Davida Grbavca, budući da javnost očekuje njegove prve poteze koje je već trebao povući, jer MUP ZHŽ vapi za pozitivnim promjenama.

Nastavit će se…

Ljubuski.net