ŠIROKI BRIJEG – Predstavljamo nositeljicu Liste Saveza za Široki – HSP dr Ante Starčević – HKDU-Hrast – HČSP, Mariju Lovrić.

Možemo početi s jednim općim pitanjem, tko je Marija Lovrić?

Diplomirana ekonomistica po struci, udana, majka dvije kćerke blizanke, devet godina rada u privatnom sektoru u prodaji i kao voditelj financija, a bavim se i pisanjem, te sam do sada izdala tri zbirke pjesama.

Kako je jedna ekonomistica završila u politici?

Jednostavno. Poznata nam je ona izreka „Ako nećeš da se politika bavi tobom, onda se ti bavi politikom“, iako bih rekla da sam u politiku ušla zbog društveno aktivnih razloga i zbog razmišljanja da je na našim prostorima potreban veći politički angažman žena. Tome doprinosi i činjenica da su u aktualnom gradskom vijeću samo tri žene.

Na ovim izborima ste i nositeljica liste.

Da, tako je. Mogu istaći da sam ponosna na stranku HSP dr Ante Starčević, koja je i na ovim izborima dala priliku ženi da bude nositeljica liste, kao što je to bilo i 2014., kao i na naše koalicijske partnere, koji su poduprli mene kao nositeljicu liste.

Po vama koji su gorući problemi u Širokom?

Iako Široki Brijeg ima status razvijenog grada, mi koji živimo u Širokom, svjesni smo da postoje problemi na kojima se mora raditi. Program koji smo ponudili bavi se svim aktualnim problemima Širokog Brijega, od infrastrukture, do sve većeg iseljavanja mladih školovanih ljudi, naših branitelja, problem poticanja i zaštite domaće proizvodnje, sad je najaktualniji problem otkupne cijene smilja, zatim socijalni problemi. Da ne spominjem probleme konstantnog zaduživanja grada i županije, što vodi sve većoj stagnaciji.

Što lista Saveza za Široki donosi novo?

Prije svega, imamo mlade, obrazovane ljude, ljude koji su spremni na rad i koji će dati sve od sebe da implementiraju sve ono što smo naveli u našem programu i bez obzira na izborne rezultate ustrajati ćemo u našim programskim stavovima . Donosimo rješenja koja su realna i vrlo moguća, kao što su besplatni udžbenici i besplatne autobusne karte, te porodiljine naknade, kao i za sve naše branitelje, koju su bili tu kad je bilo najteže. Svjesni smo da je obitelj na meti i želimo stati u obranu obitelji. Također želimo napraviti pomake u infrastrukturi, otvaranju novih radnih mjesta kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva, da spriječimo odlazak mladih i obrazovanih ljudi. Sve to planiramo iz sredstava europskih fondova koji su dostupni za Bosnu i Hercegovinu, pogotovo jer je BiH upravo dobila zeleno svjetlo za EU. Široki Brijeg je grad koji ima mnogo toga za pokazati i to treba iskoristiti u poboljšanju i razvoju turističke ponude. Također želimo napraviti pomak i u zaštiti okoliša gradnjom pogona za recikliranje, koji je na ovim područjima prijeko potreban, koji će smanjiti zagađivanje okoliša, ali i otvoriti nova radna mjesta.

Za kraj neka poruka biračima:

Dragi Širokobriježani, nemojte prespavati 02.10.2016. nego ga dočekajte budni, ono što zaokružite 02.10. gledati će te naredne četiri godine, hoćete li dopustiti da i dalje mnogo obećavaju, a malo ispunjavaju. Dajte šansu promjenama, dajte šansu Savezu za Široki i neka 02.10. bude početak, jednog novog, boljeg, ljepšeg, zajedničkog sutra!

SirokiBrijeg.info