Intel predstavio spojenu stvarnost, svoju viziju proširene i virtualne stvarnosti

Intel je predstavio spojenu stvarnost, svoju viziju proširene i virtualne stvarnosti. Iz tog giganta tvrde kako će to biti nov način doživljavanja fizičkih i virtualnih interakcija i okruženja putem paketa osjetnih i digitalizacijskih tehnologija nove generacije. Dodaju i da spojena stvarnost omogućuje dosad najdinamičniji i najprirodniji dojam virtualnog svijeta, a doživljaji koji su u stvarnom svijetu dosad bili nemogući postaju mogući.

Ono što čini veliku prednost u Intelovom konceptu je da vam ne trebaju senzori postavljeni posvuda oko vas pa je uz njihovo rješenje dosta jednostavno pretvoriti vlastiti životni prostor u okruženje za virtualnu i proširenu stvarnost. Spojena stvarnost temelji se na pet novih tehnologija koje će uskoro biti dostupne razvojnim inženjerima i izumiteljima, a prepoznavanjem stvarnog svijeta znatno će povećati slobodu pokreta u 3D virtualnim prostorima. Drugim riječima, nećete se sudarati s predmetima u stvarnom svijetu dok se krećete virtualnim.

Spojena stvarnost, tvrde iz Intela, smanjuje potrebu za složenim i skupim vanjskim senzorima koji pretvaraju stvarna okruženja u digitalne prikaze. To se postiže povezivanjem tehnologija za prepoznavanje okruženja, npr. kamera s tehnologijom Intel RealSense, s vašim slušalicama te drugim pametnim i povezanim uređajima. Ona bi vas ujedno trebala osloboditi upravljača i kontrolera kojima obiluju današnji sustavi za virtualnu stvarnost te vam, zahvaljujući novim tehnologijama za prepoznavanje okruženja, omogućiti da uronite ruke u simulirane doživljaje.

Novi koncept bit će također potpuno bežičan te će digitalizirati sadržaj stvarnog svijeta. Tako će, primjerice, Intelova tehnologija Replay za ponovljenu snimku u 360 stupnjeva koristiti kodirane videozapise i napredne kompozicijske algoritme prikupljene s mreže kamera kako bi digitalizirala čitave stadione i druge javne prostore iz svih položaja, iz različitih perspektiva i uz napredne mogućnosti interakcije.

U svrhu razvoja čitavog ovog koncepta Intel je sklopio partnerstva s drugim vodećim tehnološkim tvrtkama kako bi omogućio zajedničko korištenje tehnologija kao što su Intel RealSense, Replay i uređaj za nošenje na glavi Project Alloy. Spomenuti Project Alloy, koji je predstavljen u utorak tijekom uvodnog govora na Intel Developer Forumu u San Franciscu, sveobuhvatno je rješenje za virtualnu stvarnost utemeljeno na tehnologiji Intel RealSense. On će biti ponuđen kao otvorena platforma tijekom 2017. godine.

Ictbusiness.info