FOTO: Mili Marušić

Facebook stranica Druga liga FBiH – Jug objavila je priopćenje u kojem igrači HNK Grude ovu sezonu neće početi dok se osnovne stvari ne promjene i dok im se ne osigura simbolična plaća i normalni uvjeti za rad. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kako smo ovih dana okruženi lijepim pričama i svježim slikama obnovljenih svlačionica i stadiona, vrijeme je da objavimo jednu pomalo ružnu i nevjerojatnu priču koja se evo već 6 godina vuče u vezi nogometnog kluba iz Gruda.

Žalosno je da jedna od najrazvijenijih i najbogatijih općina u državi nema obzira za momke koji već šestu godinu volontiraju za ovaj klub bez adekvatnih dresova (jedna garnitura po sezoni), lopti, bez opreme, torba, kupuju sve na svoj trošak. Nemaju čak ni klupskih večera, osim ako ih oni ne organiziraju o svome trošku, kao sto je dosad bilo.

Svake godine prije početka sezone je uvijek ista priča da se nema novaca, da je situacija teška, iako se razbacuju novci na kojekakve gluposti od kojih samo uhljebi imaju koristi. Baca se teret na igrače da igraju, da se klub ne ugasi, pa će u budućnosti biti nešto. Iako znaju da im već pola desetljeća lažu u lice, u inat njima završe među prvih pet.

Nevjerojatno je da jedna općina za klub iz proračuna dadne svega 3000 KM u godinu dana. Bilo je obećanja ove godine da će se staviti umjetna trava na pomoćno igralište. Iako se skupilo 2/3 novaca od donacija, općina je obećala ostatak pokriti odmah, ali već četiri mjeseca od toga se ne događa ništa (vjerojatno se izbori čekaju). Definitivno, stadion u Grudama je jedan od najružnijh i najnekvalitetnijh u ovoj ligi, jer očito nikome u interesu nije da se sa toga pomakne. Uz malo truda i volje sve bi se promijenilo.

Igrači ovoga kluba ovu sezonu neće početi dok se bar neke osnovne stvari koje su dostojna čovjeka ne promjene. Ne traže ni brda ni doline, ali traže da im osiguraju simboličnu plaću i uvjete za rad, kao što ostali u ligi imaju, a ne da ih tretiraju kao stoku. Do toga, štrajk!

Grude-online.info