Korčulu je u nedjelju jako zabrinuo slučaj mladog igrača BŠK Zmaja Jure Pušića (20) koji se srušio na utakmici domaćina i Zagore te je morao napustiti igru nakon ukazane pomoći. Sjeo je na klupu za pričuve i ostatak utakmice odgledao s trenerom. Ipak, nema mjesta drami, kaže Pušić za 24sata.hr.

– Još prije utakmice osjetio sam slabost, ali sam mislio da ću moći odigrati. Izdržao sam 15-20 minuta, cijelo vrijeme mi se ‘mantalo’ pa sam sjeo na travnjak i signalizirao klupi da ne mogu više – kazao je Pušić.

Činilo se kao da ste pali u nesvijest. Igrači su vas okružili…

– Ma ne, bio sam pri svijesti, ali su se moji suigrači uplašili jer sam i ranije imao nekih problema. Odmah su me okrenuli na bok, počeli me polijevati vodom, a to je kod mene stvorilo paniku i strah – rekao nam je mladi igrač Zmaja iz Blata.

Spomenuli ste probleme od ranije. O čemu se radi?

– Ima sam šest potresa mozga u dosadašnjoj karijeri, zadnji put u Neretvancu u 11. mjesecu i tada sam odlučio stati s nogometom. U Bosni i Hercegovini sam odradio sve pretrage, EEG, CT glave, sve je uredno bilo. Za nekoliko mjeseci, točnije 7.2., odlučio sam se vratiti nogometu – objašnjava Pušić.

Vaš trener je kazao kako ste uzimali medikamente?

– Točno, ali ne želim otkrivati o kojim tabletama se radi, to je moja stvar. Prije utakmice sa Zagorom ostao sam bez tableta i zbog toga je došlo do problema. Cijeli slučaj je napuhan, već sutra se vraćam treninzima, a u nedjelju se očekujem u zapisniku za utakmicu – kazao je Pušić i dodao kako ga roditelji, klub i trener podržavaju.

24Sata.hr